Mehmet Sarı Taşovalılarla Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Sarı Taşovalılarla Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 09:52

MEHMET SARI TAŞOVALILARLA BULUŞTU.

MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, “Biz üretim ekonomisine inanıyoruz. Köylü üretmezse, sanayici üretmezse, işçi çalışmazsa ekonominin çarkları durur. Köylümüz yeniden milletin efendisi yapacağız” dedi.
Taşova’da mahalle muhtarları, üniversite öğrencileri ve sanayi esnafını ayrı ayrı ziyaret ettikten sonra köylerde vatandaşlarla buluşan Mehmet Sarı, “Türkiye’de köylüler ve sanayiciler üretim yapar. Tarlalarda ürün olmaz, sanayi çarkları durursa milletimiz aç kalır. AKP 13 yıldır sıcak para ekonomisi uyguluyor. Bu nedenle köylünün ürünü pazarda para etmiyor. Brezilya’dan, Arjantin’den, Avustralya’dan ürün getirip Türkiye’de çiftçinin ürününün para etmesini engelliyorlar. Çin’den getirdikleri ucuz mallarla sanayicimizin rekabet etmesini istiyorlar. Kaliteli ürünün parası da kaliteli olur. Biz çiftçimizi, sanayicimizi ucuz ithal ürünlerle ezdirmeyeceğiz” diye konuştu.
1 Kasım’da MHP’nin iktidara gelmesi halinde mazottan, gübreden, tarım ilacından, yem ve fideden KDV ve ÖTV’yi kaldırılacağını kaydeden Mehmet Sarı, “Kendim de gençliğimde babamla çiftçilik yapmış bir insanım. Çiftçimizin en temel girdisi mazottur. Pahalı mazot ile ucuz üretim yapılamaz. Biz çiftçimize mazotu 1 lira 75 kuruştan satacağız” şeklinde konuştu.
Amasya’nın Türkiye’nin gayri safi milli hasılasına binde 3 oranında katkı verdiğine değinen Sarı, “Ankara’nın gözündeki değeri de binde 3 oranındadır. Bu yüzden yatırım alamamaktadır. Türkiye genelinde kişi başına 2 lira yatırım yapılıyorsa, bu Amasya’da 1 lira olmaktadır. Duble yol yapıp ağzımıza bir parmak bal çalmakla olmuyor. O yolda taşınacak ürünleri taşıyacak esnafın da desteklenmesi gerekiyor. Bu sebeple biz şoför esnafı kardeşlerimizin yaşlanan araçlarını yenilemeleri için alacakları yeni ticari araçlardan da ÖTV ve KDV almayacağız” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!