Mehmet Sarı, Şeker Fabrikasında İşçilerle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Sarı, Şeker Fabrikasında İşçilerle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 16:15

SARI, İŞÇİLERLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ.

Amasya Şeker Fabrikası’nda işçilerle birlikte öğle yemeği yiyen MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, “Türkiye’de insanların köle gibi çalıştırılmasına karşıyım. Çalışan insanın şerefi, haysiyeti korunmalıdır” dedi.
“İşçinin parasını, alnının teri kurumadan verin” anlayışını benimsediğini anlatan Mehmet Sarı, “Ben de bir iş adamıyım ve yanımda çalışan işçilerim var. Onların her türlü sosyal haklarını veriyorum. Çünkü ben onlar sayesinde para kazanıyorum. Bütün işverenler aynı şekilde davranmalıdır. Çünkü Türkiye üreterek ayakta durabilir. Üretimin lokomotifi de çalışanlarımızdır. Bu konuda en büyük yaralardan biri de kamuda yaşanmaktadır. Vatandaşının hukukunu koruması gereken devlet, kendi elleriyle köle pazarı oluşturmuştur. Firmalar üzerinden hizmet satın almak suretiyle insanları köle gibi çalıştırmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak buna karşıyız. 1 Kasım’dan sonra taşeron işçiliğe son vereceğiz. Eşit işe eşit ücret anlayışı ile taşeron işçileri, 4/C kadrosunda çalışan işçileri, vekil sözleşmeli ve geçici statüde çalışan insanlarımızı kadroya alacağız” diye konuştu.
Çalışma kanunlarında yapılan düzenlemelerle Türkiye’de çalışma kurallarının Avrupa Birliği normlarına uygun hale getirildiğini anımsatan Sarı, “Ancak iktidar köleliği yaygınlaştırmak ve kendi yandaşı firmalara kaynak aktarmak için taşeron işçilik gibi bir icatta bulunmuştur. Çalışan işçi ama parayı kazanan taşeron firmalar. Dağ başında kurdun yapmayacağı taksimi biz de burada yaptırmayacağız. Bir kişiye dokuz hisse, dokuz kişiye bir hisse adaletsizliğine son vereceğiz. Türkiye’de taşeron işçiliği tarihe karıştıracağız ve işçilerimizi şerefleriyle çalışan insanlar haline getireceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!