’Ideal Konferansı’ Amasya Üniversitesi’nde Yapılacak

Güncelleme Tarihi:

’Ideal Konferansı’ Amasya Üniversitesi’nde Yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 10:16

Amasya Üniversitesi, ilki 2012 yılında Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenen ‘International Dynamic, Explorativeand Active Learning (IDEAL)’ konferansının ikincisine ev sahipliği yapacak.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ın girişimleri sonucu, Doç. Dr. Özgen Korkmaz’ın başkanlığında Doç. Dr. Recep Çakır’ın da aralarında olduğu Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan düzenleme kurulu tarafından organize edilen konferans 5-7 Kasım tarihleri arasında Amasya Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Konferans boyunca 136 sözlü bildiri sunumu, dört panel ve üç çalıştay gerçekleştirileceğini belirten Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Özgen Korkmaz, aralarında Oxford Üniversitesi’nin de olduğu birçok ulusal ve uluslararası üniversiteden davetli konuşmacıyı Amasya Üniversitesi çatısı altında buluşturacaklarını belirtti. Korkmaz, “II. Uluslararası dinamik, keşfedici ve aktif öğrenme konferansının (II. International Dynamic, Explorativeand Active Learning Conference) temel amacı, sınıflarımızda daha dinamik, keşfetmeye dönük ve öğrencilerimizin bizzat öğrenme sürecine aktif şekilde katılabileceği öğretme-öğrenme ortamlarıyla alakalı konuların derinlemesine tartışılabileceği, paylaşılabileceği bir platform oluşturmaktır. Özellikle teknolojinin eğitime, doğru şekilde entegrasyonu ile daha öğrenci merkezli ortamların nasıl sağlanabileceği, temel tartışma konumuzdur” diye konuştu.
Başta Türkiye olmak üzere ABD, Rusya, Arnavutluk, Azerbaycan, Güney Afrika, İran ve Avustralya gibi ülkelerdeki 49 farklı üniversiteden toplam 221 bilim insanının katılımının beklendiğini, Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu, Prof. Dr. John Keller, Prof. Dr. Mine Yazıcı ve Christopher Sheen’in davetli konuşmacı olarak yer alacaklarını vurgulayan anlatan Korkmaz, “Konferansın gerçekleştirilmesine verdikleri sınırsız desteklerden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Metin Orbay olmak üzere; platin sponsoru Intron Bilişim ve e-kampüs’e, altın sponsorlarımız Advencity ve Enocta’ya ve gümüş sponsorlarımız The Apple Palace, Pegem Akademi, Açı Akademi ve Oxford Üniversite yayınlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!