Gümüşhacıköy’de sahte plaka denetimi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhacıköy’de sahte plaka denetimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 13:44

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Amirliği ekipleri, ilçe girişinde araçlarda sahte plaka denetim yaptı.

Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde, araçların plakalarında mühür olup olmadığı denetlendi. Özellikle Amerikan pres plaka (APP) olarak bilinen aksesuar amaçlı kullanılan sahte ve mühürsüz plakalar üzerinde uygulama yapan ekipler, bu tür plakaları kullanan araçlara cezai işlem uyguladı.

İlçe Emniyet Müdürü Hamit Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 23'üncü maddesinde "Araçlar, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılamaz" hükmünün bulunduğunu belirtti.

İlçede yapılan denetimlerde silik, okunamaz ve orijinal olmayan plakalı araçlarla sıklıkla karşılaştıklarını anlatan Karataş, "Bu tür plakaların kullanılması yasaktır. Bu kurala uymayan araç sahipleri veya kullanıcıları hakkında ilgili kanun maddesine istinaden 88 lira para cezası uygulanıyor. Standart plakalar takılıncaya kadar araçlar trafikten men ediliyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!