Amasya Üniversitesi’nde Bilimsel Etkinlikler İvme Kazandı

Güncelleme Tarihi:

Amasya Üniversitesi’nde Bilimsel Etkinlikler İvme Kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 10:38

ÖĞRETİM ELAMANLARININ ÜNİVERSİTEDE DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNDÜKLERİ HER TÜRLÜ BİLİMSEL ETKİNLİK İÇİN 2014 YILINDA ‘BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI’NIN HAYATA GEÇİRİLDİĞİNİ ANLATAN PROF. DR. ORBAY, BU PROGRAM KAPSAMINDA PANEL, ÇALIŞTAY, KONFERANS, YAZ-KIŞ OKULU, SEMPOZYUM GİBİ BİRÇOK ETKİNLİK BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ÜNİVERSİTEMİZİN EV SAHİPLİĞİNDE İLGİLİ BİRİMLERCE ORGANİZE EDİLMİŞ VE EDİLMEKTEDİR” DİYE KONUŞTU.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Öğretim elamanlarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde alanlarındaki bilimsel etkinliklere katılımları istisnasız teşvik edilmiş ve desteklenmiştir” dedi.
Öğretim elamanlarının üniversitede düzenlemeyi düşündükleri her türlü bilimsel etkinlik için 2014 yılında ‘Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı’nın hayata geçirildiğini anlatan Prof. Dr. Orbay, "Bu program kapsamında panel, çalıştay, konferans, yaz-kış okulu, sempozyum gibi birçok etkinlik başarılı bir şekilde üniversitemizin ev sahipliğinde ilgili birimlerce organize edilmiş ve edilmektedir” diye konuştu.
Bilimsel araştırmaları özendirmek ve araştırmacıların motivasyonlarını yüksek tutmak için uluslararası yayınlara ve patentlere teşvik konularının öne çıkarıldığına değinen Rektör Orbay, dış paydaşların da konuya duyarlılığın artırılması noktasında pek çok girişim yapıldığını söyledi.
Dış paydaşların girişimlerinin olumlu neticelendiğini aktaran Orbay, “2011 yılından itibaren üniversitemiz adresli olarak yapılan çalışmalar TÜBİTAK uluslararası yayınları teşvik kriterleri dikkate alınarak desteklenmeye başlamıştır. Bu çalışmaların sonucunda üniversitemiz adresli uluslararası bilim literatüründe kabul gören dergilerde öğretim elemanlarımızca yapılan yayın sayıları ve söz konusu yayınlara başka araştırmacılar tarafından yapılan atıf sayıları belirgin bir hızla artmaya başlamıştır. 2014 yılı güncellemelerinin sürdüğü şu günlerde öğretim üyesi başına düşen yayın sayısının 0.75 olacağı tahmin edilmektedir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!