29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 13:13

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü Gümüşhacıköy ilçesinde törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene, Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şükrü Çetinkaya, Belediye Başkanı Zehra Özyol ile öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Hüseyin Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şükrü Çetinkaya ve Belediye Başkanı Zehra Özyol, öğrencileri ve halkı selamladı.

Kaymakam Tekin, burada yaptığı konuşmasının başında, Karaman'da yaşanan maden kazası nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, mahsur kalan vatandaşların sağ salim kurtarılması temennisinde bulundu.

Tekin, şöyle devam etti:

"Bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olması doğaldır. Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kilitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur. Yakın ve uzak tarihimiz bunun örnekleri ile doludur."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, Atatürk kostümleri gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!