Yazgı Ve İnceöz Mahalle Muhtarları İle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yazgı Ve İnceöz Mahalle Muhtarları İle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 16:52

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ İLKNUR İNCEÖZ VE BELEDİYE BAYŞKANI HALUK ŞAHİN YAZGI MAHALLE MUHTARLARI İLE BULUŞTU.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, mahalle muhtarlarıyla yaptığı aylık istişare toplantısını bu kez Kılıçaslan Parkı’ndaki Belediyeye ait Kültür Kafe’de gerçekleştirdi.
Toplantıya Başkan Yazgı’nın yanı sıra Ak Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Serdengeçti, 48 mahallenin muhtarı ve başkan yardımcıları katıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, tüm mahallelerin sorunlarını çok iyi bildiğini ve çalışmalarını bu yönde yaptığını ifade ederek, “Göreve geldiğim 1,5 yıldan bu yana tam 4 tane seçim arka arkaya geldi. Belediye seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran seçimi ve önümüzdeki 1 Kasım seçimi. Normal şartlarda belediye başkanı ne yapar? Vermiş olduğu sözleri plana programa koyar. Çalışmalarını ve projelerini 5 seneye yayar. Tabii bütçesini de ona göre ayarlar. Bizim sınırsız bir bütçemiz yok. Belli bir bütçe ile beli bir zamanda iş yapabilmenin gayreti içinde olacağız. Vatandaş tabii ki her isteğinde haklı. Vatandaşlarımız sıkıntılarını sizlere gelip iletiyor sizler de bize ileteceksiniz” dedi
Başkan Yazgı, “Muhtarlar olarak sizlerle yaptığımız daha önceki toplantılarda sizlerden aldığımız görüşlerde biz demiştik ki, biz elimizden geldiğince hızlı ve gayretli bir şekilde bütün varımızı yoğumuzu katarak gerekirse iki ekip çalıştırarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Yetişemediğimiz yerler mutlaka vardır. Ulaşamadığımız yerler illa ki olacaktır. Elimizde sihirli değnek yok ki her şeyi bir anda yapalım. Muhtarlarım biz hepimiz aslında bir aileyiz. Sizler bizlerden isteyeceksiniz bizler de icra makamı olarak plan, program ve bütçemiz dahilinde bunları inşallah gerçekleştireceğiz. Ama dediğim gibi seçim sürelerinin bu kadar yakın olması ve sık aralıklarla birçok işin yapılmak istenmesi sonucu ister istemez program dışı faaliyetler yapmak zorunda kalıyoruz. Tabii bu arada birçok mahallemize asfalt atmış olduk. 285 bin ton yani Ankara’ya gidip gelecek kadar asfalt atmışız. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Bunun dışında parklar var. Allah nasip ederse bizim 5 yıl boyunca yapacağımız projeleri alnımızın akı ile bir ekip içinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
"TEK BAŞINA İKTİDARIN NE KADAR ELZEM OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de konuşmasında vatandaşların taleplerini her zaman yerine getirdiklerini belirterek, “Vatandaşımızın yerelde mahallelerinde istediği talepler ağırlıklı yasal da olduktan sonra son derece haklı talepler. Burada olması gereken karşılıklı ve eksiksiz iletişim bu işlerin yürümesi anlamında çok önemli. Ama takdir edersiniz ki akşamdan sabaha ya da çok kısa sürede bazı işler olacak işler değil. Ben öncelikle önümüzdeki süreçten de bahsetmek istiyorum. Türkiye ilk kez böyle olağanüstü bir dönem yaşıyor. Cumhuriyet tarihine dönüp baktığımızda, baktığınızda darbeler, muhtıralar, askeri vesayet dönemlerini geride bıraktığımızda ki 10 yılda bir darbelerin olduğunu düşündüğümüzde bugüne kadar demokrasinin iyi oturamadığı anlaşılmaktadır. Belki demokrasinin en iyi işlediği alan da muhtarlıktır. 7 Haziran’da bir seçim yaşadık. Uzun bir aradan sonra tek başına iktidar çıkmadı. Bu parti mevzusu değil. Bir iktidar çıksaydı bu çok önemliydi. Ama alınan sonuçlara baktığınızda iktidara en yakın parti de AK Parti. Dolayısıyla 7 Haziran akşamı herkes ne olduğunu anlayamadı. Ama bugün sahada geziyoruz herkes hanımefendiler, beyefendiler herkes 1 Kasım’a kilitlenmiş. Bu ara dönemde özellikle bürokrasinin ne kadar yavaşladığını gördük. Bürokrasi de her şey neredeyse durma noktasına geldi. Dolayısıyla iş yapmak ne kadar zorlaşıyor bunu görüyoruz. Belirsizlik döneminin bir an önce bitmesi gerekiyor. Türkiye’nin kaybedecek zamanın olmadığını, bu zor coğrafyayı da düşündüğümüzde etrafı ateş çemberi... Tek başına iktidarın ne kadar elzem olduğunu görüyoruz. Tarihi ve kritik bir dönemdeyiz. 7 Haziran’ın telafisi 1 Kasım ise artık önümüzdeki sürecin bir telafisi olmayacak. Tek başına iktidarın bu kritik coğrafyada ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!