Down Cafe’den Engelli Annelerine Gezi

Güncelleme Tarihi:

Down Cafe’den Engelli Annelerine Gezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 15:08

AKSARAY'DA ENGELLİ ÇOCUKLARI OLAN ANNELER KONYA GEZİSİ'NE KATILDI.

Aksaray’da Down Cafe’nin kuruluşunun 1 yılı nedeniyle düzenlenen programda engelli anneleri Konya’ya giderek Mevlana Müzesi ve Kelebekler Vadisi’ni gezdi.
Gönül Dostları Spor Klubü ve Down Cafe’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Anneler Nefes Alıyor’ isimli programa 46 engelli annesi katıldı. Konya gezisine katılan anneler Mevlana Müzesi ve Kelebekler Vadisi’ni gezerek 1 gün de olsa kendilerine zaman ayırarak nefes almış oldular.
Gezi ile ilgili olarak bilgi veren Gönül Dostları Spor Kulübü Başkanı Şükran Gevenç, “Engelli anneleri, yılın her günü engelli çocukları ile birlikte geçirmek zorundalar. Kendilerine zaman ayıramıyorlar. Çocukları ile birlikte okula gitmek, onların öz bakımlarını yapmak zorundalar. Çocuklarını eve tek başlarına bırakıp, bir yerlere gitme şansları yok. Bizde Aksaray Down Cafe ve Gönül Dostları Spor Kulübü olarak, sadece engelli annelerini “Anneler Nefes Alıyor” adlı etkinliğimiz ile Konya’ya götürdük. Engelli anneleri çocuklarını bir günlükte olsa eşlerine, kardeşleri bıraktılar. Bu geziyi düzenlememizde ki amaç, aynı duyguları ve sıkıntıları paylaşan fedakar engelli annelerini bir araya getirmekti. 6 Aralık Pazar günü gerçekleştirdiğimiz geziye 46 engelli annesi katıldı. Konya ilinde Mevlana Müzesini ve Kelebekler Vadisini birlikte gezdik. Aynı kaderi paylaşan, aynı sıkıntıları ve duyguları yaşayan anneleri birbirleri ile tanıştırıp, kaynaştırdık. Anneler Konya gezisinden oldukça memnun kaldılar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!