Aksaray’da uluslar arası sempozyum düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Aksaray’da uluslar arası sempozyum düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 14:18

Aksaray’da uluslar arası sempozyum düzenlendi

Haberin Devamı

AKSARAY, (DHA) - AKSARAY Valiliği, Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen ‘Birinci Uluslararası Aksaray Sempozyumu’ Aksaray Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin Aksaray’ın kültürü, tarihi, dili, siyaseti, ekonomisi dünü ve bugünü ve yarını üzerinde çalışma yapılacağını işaret etti. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı sempozyumun 3 gün süreceğini belirterek, ‘’Aksaray’ımız değerli tasavvuf Alimlerinden ulemaları da anlatılacak. O dönemin İslami kültürü tasavvuf anlayışı ve doğru kaynaklardan beslendiği zaman bir medeniyetin oluştuğunu görürüz. Ancak bugün 15 Temmuzda gördüğümüz gibi yanlış kaynaktan, yanlış insanlardan beslendiği zamanda eline silah alıp, kendi memleketini, kendi insanına ateş edenler olduğunu görmekteyiz. Bu sempozyuma bu açıdan da bakmak gerektiğini düşünüyoruz. O dönemde ki Alimlerimizin, Ulemalarımızın yetiştirdikleri balkanları Avrupa’yı fetih ediyor Osmanlıyı kuruyor. Ama maalesef kendini din Alimi sananların yapmış olduğu bu felaketi hep birlikte yaşadık” dedi. 

Aksaray’ın zengin bir tarihe sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yazgı, “Somuncu Baba, Cemaleddin-i Aksarayi Hazretleri gibi nice alimlerin düşünceleri ile yetiştirdiği talebelerin bizlere hala ışık tuttuğu bu sempozyumla bir kez anlamış olacağız” diyerek sempozyuma katılan akademisyenlere teşekkür etti.

Vali Aykut Pekmez ise on bin yıllık bir tarihe sahip Aksaray’ın Roma ve Selçuklunun Askeri merkezleri haline geldiğini Anadolu’nun Türkleşmesinde önemli bir işlev üstendiğini aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!