Hüda Par Ağrı İl Başkanı Gökhan:

Güncelleme Tarihi:

Hüda Par Ağrı İl Başkanı Gökhan:
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 15:26

Diyarbakır’da, İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırı sonrası vefat etmesiyle ilgili Ağrı’da düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, "Biz, halkımızın huzuru kaçmasın diye yıllardır sabrediyoruz. PKK ve siyasi uzantılarına bu saldırılardan vazgeçmelerini yıllardır söylüyoruz. Kürtler arası bir çatışmanın zararının yine en çok Kürtlere olacağını defalarca anlattık" dedi.
HÜDA Par Ağrı İl Başkanlığı tarafından, Merkez Camisi önünde cuma namazı çıkışı Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İhya Der’in yeni Başkanı HÜDA Par üyesi Aytaç Baran’ın vefatıyla ilgili basın açıklaması düzenlendi. Cuma namazı sonrası cami avlusunda Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA Par Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, "Mazlumun dostu, zülmedenin düşmanı değerli Ağrı halkı, 9 Haziran Salı günü Diyarbakır’da peygamber sevdalılarına bağlı Yeni İhya Der başkanı ve Hür Dava Partisi üyesi Aytaç Baran hocaya PKK’nın Diyarbakır’daki şehir çeteleri tarafından pusu kurularak hunharca şehit edilmiştir. Şehit Yasin’in hocası Aytaç hoca şehit oldu. Kederli ailesine ve dava arkadaşlarına Allah’tan sabrı cemil diliyoruz" dedi.
Dindar halkın tek zihniyetçi yapıya tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Gökhan, şunları söyledi: "Müslüman Kürtler PKK’nın ne olduğu belli olmayan zihniyetine asla teslim olmadı olmayacaktır. Kürt halkı zulme karşı tarih boyunca hep dimdik durmuştur. İnanıyoruz ki Müslüman halkımız oynanan bu oyunu görüyor ve gereğini kısa sürede yapacaktır. Değerli halkımız PKK bileşenleri hiçbir yere huzur ve refah götürmemiştir. Bilakis hakimiyet kurdukları bölgelerdeki halkın payına kan, gözyaşı ve sürgün düşmüş, huzur ve refah kalmamıştır. Bunun en net örneği PKK’nin bileşeni PYD’nin hakim olduğu Suriye Kürdistan’ın dan kendisi gibi düşünmeyen 500 bin Kürt’ü yurdundan sürgün etmesidir. Aynı şekilde Türkiye’de her sene 10 binlerce Kürt batı illerine göç etmektedir. Emin olun bu göçün sebebi PKK ve HDP’nin bölgedeki baskısıdır."
Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırı sonrası Aytaç Baran’ın arkadaşlarının ne yapmaları gerekiyorsa onu yaptıklarını ifade eden Gökhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Aziz halkımız. Şehit Yasin Börü’nün hocası şehit Aytaç Baran ve onun arkadaşları olan biz, sizin dostunuzuz. Dünya ve ahiret iyiliğinizi istiyoruz. Şehit Aytaç Baran hoca Kürt gençlerini kötü yoldan uzaklaştırıp ahireti için gece gündüz çalışmış, şehit Yasin Börü gibi binlerce gence kur’an dersi vermiştir."
Grup düzenlenen basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!