"Asrın güreşçisi"nin başarılarına yetişmeyi hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Asrın güreşçisinin başarılarına yetişmeyi hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 11:44

- Ağrı'da Gençler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan milli güreşçi Tarık Aslankılıç, asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın başarılarını yakalamayı hedefliyor -Milli güreşçi Aslankılıç: "Neden bizler asrın güreşçisi olan ve şu anda Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya gibi olmayalım. Hedefim çok çalışıp önümdeki engelleri aşarak federasyon başkanımızın geldiği seviyeye geleceğim"

Haberin Devamı

AĞRI (AA) - ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da, Gençler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan milli güreşçi Tarık Aslankılıç, asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın başarılarını yakalamayı hedefliyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu beden eğitimi öğretmenliği bölümünde öğrenim gören 18 yaşındaki milli güreşçi Aslankılıç, antrenörü Osman Olcan ile şampiyonanın hazırlıklarını sürdürüyor.

Haftanın 6 günü 15 Nisan Spor Salonu'nda antrenmanlarına devam eden Aslankılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen bir güreş turnuvasında kilosunda dereceye girerek milli olduğunu söyledi.

Güreşe ilkokulda başladığını anlatan Aslankılıç, "Ağrı'nın tek milli güreşçisi olmak benim için çok güzel bir duygu. Arkadaşlarımın da milli olmasını isterim" dedi.

Haberin Devamı

Aslankılıç, hedefinin 2015 yılında düzenlenecek Gençler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda madalya kazanmak olduğunu belirterek, imkanlarının kısıtlı olmasına rağmen özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Çalışma salonlarının yetersiz olduğunu ifade eden Aslankılıç, "Salonumuz çok küçük. Yetenekli sporcu arkadaşlarımız var. Ağrı'nın rakımı yüksek ancak diğer branşlardan dereceler elde ediliyorsa güreş yapan arkadaşlarımızda daha iyi başarılar elde eder. İç Anadolu Bölgesi'nde iyi sporcu çıkıyorsa neden buradan da çıkmasın" dedi.

Hedeflerinin büyük olduğunu, bunun için çok çalıştığını anlatan Aslankılıç, "Milli güreşçi Rıza Kayaalp gibi Türkiye'yi dünyada temsil etmek isterim. Neden bizler asrın güreşçisi olan ve şu anda Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya gibi olmayalım. Hedefim çok çalışıp önümdeki engelleri aşarak federasyon başkanımızın geldiği seviyeye gelmek" şeklinde konuştu.

- "Doğu'da Ağrı'nın var olduğunu ispatlamaya çalışıyoruz"

Güreş antrenörü Osman Olcan ise milli güreşçi Aslankılıç'ın gelecek vaadeden bir sporcu olduğunu ifade etti.

Ağrı'dan bir güreşçinin uluslararası turnuvalara katılmasının kendileri için bir hayal olduğunu anlatan Olcan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Şu anda aynı şekilde hazırlanıyoruz devamı da gelecektir. Hedefimiz 2015 yılında düzenlenecek Gençler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda ilk üçe girdikten sonra tekrardan milli takıma girip ülkemizi Avrupa'da ve dünyada temsil etmek istiyoruz. Doğu'da bir Ağrı'nın var olduğunu Türkiye'de ispatlamaya çalışıyoruz. Bizimde öğrencilerimiz azimli, istekli ve istikrarlı. Onlar neden şampiyon olmasınlar."

İmkan tanındığında Ağrı'dan şampiyonlar çıkacağını ifade eden Olcan, şunları kaydetti:

"Sporcularımız var ama salonumuz küçük yetersiz. Bu küçük salonda bile bizler birşeylerin olmasını istiyoruz. Bizlere imkan tanınırsa iyi bir salonumuz olursa neden bizlerde 60-70 kişilik sporcularla antrenman yapmayalım. 10 kişilik bir sporcuyla çalışmak ayrı 60 sporcuyla çalışmak ayrı. Çünkü 10 sporcu içerisinde belki bir sporcu çıkarabilirsin ama 60 sporcu içerisinde 5 sporcu çıkartabilirsin. Bu bir kayıptır bizlerde elimizden geldiğince çalışıyoruz. Ağrı Valiliği ve Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü destek veriyorlar ama bizler o destekleri hedeflerimize göre yetersiz buluyoruz. Hedeflerimize ulaşmamız için daha iyi imkanların verilmesi lazım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!