Ağrı'da Karla Mücadele Eylem Planı hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda Karla Mücadele Eylem Planı hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 09:41

Ağrı'da Karla Mücadele Eylem Planı hazırlandı

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)-Kışın sert ve soğuk geçtiği Ağrı'da karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda yaşayanların mağdur olmaması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci karla mücadele eylem palanı hazırladı.



Hazırlanan karla mücadele eylem planı kapsamında her türlü olumsuz hava durumuna karşı 24 saat çalışacak şekilde 8 ekip kuruldu. 562 köy olmak üzere toplam 934 yerleşim biriminde 3 bin 275 kilometre yol ağında karla mücadele edecek olan ekipler 24 saat hizmet edecek şekilde hazır hale getirildi. Her türlü hava muhalefetine karşı tedbir aldıklarını belirten Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, "Araç parkımızda modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, loder ve JCB olmak üzere toplam 67 iş makinemizi karla mücadeleye hazır hale getirdik. Buna bağlı olarak 87 personelimiz de görevlendirdik. Araçlarımızın gerekli kış bakımlarını tamamlayarak dinamik ve seri hareket edebilecek ekipler kurduk. 24 saat çalışacak şekilde ayarlanan ekipler sürekli alarm durumunda olacak" diye konuştu.



Tenekeci, kış mevsiminin çetin ve uzun geçtiği bölgede özellikle hazırlanan karla mücadele eylem planıyla grup köy yolları, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun köy yollarının ulaşıma açılmasına öncelik verileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!