Vali Tutulmaz hızlı tren inşaatını inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Tutulmaz hızlı tren inşaatını inceledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 10:01

Vali Tutulmaz hızlı tren inşaatını inceledi

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Valisi Mustafa Tutulmaz, İscehisar ilçesinde Polatlı-Afyonkarahisar yüksek hızlı tren inşaat çalışmalarını inceledi.

Ankara- Afyonkarahisar yüksek hızlı tren hattı inşaat çalışmalarını devam ettiği İscehisar ilçesi Seydiler Beldesi'nde incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilileri ile köprü, tünel ve viyadükleri inceleyen Vali Tutulmaz, 168 kilometrelik Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren hattının Afyonkarahisar'ın çehresini değiştirecek önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi.

Vali Tutulmaz, "Tamamlandığında Afyonkarahisar'ımızın gelişimine büyük bir ivme kazandıracak projedir. Ulaşımı kolaylaştıracaktır. Her yere yakındık. Ama hızlı trenle beraber bu yakınlığımız daha fazla artacak. Önümüzdeki süreçte inşallah Afyonkarahisar'ımız daha gelişkin, daha tercih edilebilir ve insanların daha çok gelmek ve görmek istediği yer konumuna gelecektir" dedi.

2019 YILI SONUNDA İLK ETAP TAMAMLANIYOR

Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren hattının 2019 yılı sonunda tamamlanarak seferlerine başlayacağını kaydeden Vali Tutulmaz, şöyle konuştu"

"Şu andaki proje Polatlı-Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-Uşak ve daha sonrada Uşak-İzmir hattı tamamlanacak. 2023 hedefleri içerisinde de Eskişehir'den Antalya'ya bağlanacak hat Afyonkarahisar'ımızdan geçecek şekilde planlanmış durumdadır. Ayrıca önümüzdeki süreçte Peribacalarını ışıklandıracağız. Işıklandırma yapıldıktan sonra hızlı tren de tamamlanmış olacak. Hızlı tren buradan geçerken artık insanlar Peribacalarının yanı başından geçecekler. Ayrı bir ambiyansla yolculuklarını yapacaklar."

SAYISIZ VİYADÜK, KÖPRÜ, VE TÜNELLER İNŞA EDİYORUZ

Yüklenici firma yetkilisi Murat Özbay da çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Polatlı-Afyonkarahisar hattı üzerinde sayısız viyadük, sanat yapıları ve 10 tünelin bulunduğunu söyleyen Özbay, "Tünellerimizin kazı destekleme manasında yüzde 70'yeri bitmiş durumdadır. Viyadük çalışmalarımızın çoğu da bitmiş durumdadır. Şuan için üst güzergah acısından dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Tünellerimizin yüzde 28'lik bir kısmı kaldı. Bazılarında kazı destekleme işlemleri devam ediyor. 5 bin 160 metre uzunluğundaki en büyük tünelimiz Köroğlu belinin altından geçiyor. Kaçış tünellerimizdeki çalışmalarda sürüyor. 1,5 yıl içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

Vali Tutulmaz'a inceleme gezisinde İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak ve Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya eşlik etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!