Vali Çiçek: 15 Temmuz, Türk tarihi açısından dönüm noktası

Güncelleme Tarihi:

Vali Çiçek: 15 Temmuz, Türk tarihi açısından dönüm noktası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2021 10:50

Vali Çiçek: 15 Temmuz, Türk tarihi açısından dönüm noktası

Haberin Devamı

 

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıl dönümü Afyonkarahisar'da kutlandı. Kutlamalarda konuşan Vali Gökmen Çiçek, "15 Temmuz 2016 tarihi, Türk tarihi açısından bir dönüm noktasıdır" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıl dönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar'da da Zafer Meydanı'nda kutlandı.

Kutlamalara Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il protokolü ve Afyonkarahisarlılar katıldı. Kutlamalar Kur'an-ı Kerim tileveti ve dualarla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla İstiklal Marşı okundu. Sinevizyon gösterimi sonrası Afyonkarahisar'da kurulan stanttan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete seslenişi dinlendi.

'ÜLKEMİZİ İŞGAL ETTİRMEYECEĞİZ'

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in ardından konuşan Vali Gökmen Çiçek, 15 Temmuz 2016'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve kararlı duruşuyla milletin cesareti ve mücadelesiyle büyük bir alçaklığın önüne geçildiği gün olduğuna dikkat çekti. 15 Temmuz 2016 tarihinin Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Vali Çiçek, "Sadece Türk tarihi açısından değil, dünya demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. Bir milattır" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu video, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından izlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!