Sandıklı'da 'su kabağı işlemeciliği kursu'

Güncelleme Tarihi:

Sandıklıda su kabağı işlemeciliği kursu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2021 12:43

Sandıklı'da 'su kabağı işlemeciliği kursu'

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde 'su kabağı işlemeciliği' kursu başladı. Kadın ağırlıklı kurs sonunda katılımcılar öğrendikleri bilgilerle su kabaklarına şekil vererek hem boş zamanlarını değerlendirmeyi hem de aile ekonomisine katkı sağlamayı planlıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede 'su kabağı işlemeciliği' kursu açıldı. Geçen cumartesi günü Sandıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çok amaçlı salonunda başlayan ve 17 Temmuz'da tamamlanması planlanan kursa 23'ü kadın toplam 30 kursiyer katıldı. Usta öğretici Ahmet Özkara ve Ali Osman Karakuş tarafından verilecek olan kurs her hafta cumartesi günleri gerçekleşirken, 24 hafta toplamda 240 saat şeklinde gerçekleşecek. Kursa yoğun talep olduğu bildirilirken kursiyerlerin, öğrendikleri bilgiler sayesinde boş zamanlarında su kabaklarına şekiller vererek elde ettikleri süs eşyalarını satıp ev ekonomilerine katkı sağlamayı planlıyor.

'AİLELERİNE DESTEK OLMAK İÇİN ÜRÜNLER ÜRETECEKLER'

6 yıldır su kabağı işlemeciliği ile uğraştığını söyleyen kurs eğitmeni Ahmet Özkara, "Hobi olarak başladığım işte hem aileme katkı sağlıyorum hem de hobimize devam ediyoruz. Talep çok yoğun şu an. 30 kursiyerimiz var. Daha sırada bekleyen kursiyerlerimiz de var. Kursumuz kadın ağırlıklı. Özelikle kadın kursiyerlerimiz öğrendikleri ile ailelerine destek olmaları için ürünler üretecek. Kaymakamımızın da desteğiyle satışlar olacak ailelerine gelir sağlayacaklar inşallah" dedi.

İlçede geleneksel el sanatlarından olan su kabağı işlemeciliğini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyleyen kurs eğitmeni Ali Osman Karakuş, "Her meslekten her yaştan grup kursumuza geliyor. Bu sanatı öğrenerek hem ilçe kültürüne katkı sağlamalarını hem de aile ekonomilerine girdi sağlamalarını amaçlıyoruz. Bu bir zevk meselesi kursiyerlerimize de öğrenmelerini ve değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Stres atmak için bire bir hobi" diye konuştu.

'ÇALIŞMALAR ÇOK HEYCAN VERİCİ'

Kursiyerlerden Gönüllü Hanımlar Derneği Başkanı Fulya Bolcal da şöyle dedi:

"Bu ikinci günümüz. 6 ay süreceği söyleniyor kursumuzun. Geçen hafta zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Kabaklarımız önce yıkanıyor, zımparalanıyor. Aletleri kullanmanın heyecanı var. Bunlar küçük aletler. Ama çok heyecanla kullanılıyor. Daha önce çoğumuz matkap kullanmamıştı. Yaptıklarımızı evlere götürdük göstermeye. Bazı kadınlarımız tasarımlarını kendileri oluşturdu. Onlar da çok güzel oldu. Çok güzel bir çalışma oluyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!