'Fazla mesai' eylemi son erdi

Güncelleme Tarihi:

Fazla mesai eylemi son erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:20

'Fazla mesai' eylemi son erdi

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ŞEKER-İş Genel Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda 25 şeker fabrikasında uygulanan fazla mesai eylemi sona erdi.

Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Şeker-İş Genel Merkezi'nin 'İşçiler, fabrikalarda 2 saat fazla çalışsın' kararını Afyon Şeker Fabrikası'nda da uyguladıklarını söyledi. Afyon Şeker Fabrikası'nda işçilerle birlikte basın açıklaması yapan Karamoçu, günde iki saat ücretsiz fazla çalışma eyleminin başarıya ulaştığını kaydetti. Karamoçu, "Amacımız şeker fabrikalarında üretimin sağlam temeller üzerinde sürdürülebilirliği için şeker sanayi işçilerinin yaşanması olası olumsuzlukları bertaraf etmek, yönetim boşluklarına, olası iş kazalarına ve hat safhaya ulaşan personel eksikliğine dikkati çekerek siyaset makamlarını bu konuda harekete geçirmekti. 25 kamu şeker fabrikasının bulunduğu il ve ilçelerde gerçekleştirdiğimiz eylemler sonrası yaşanan gelişmeler bizlere doğru bir eksende hareket ettiğimizi işaret ederek umutlarımızı yeniden yeşertmiştir" dedi.

Bundan sonra şeker sektörünün farklı bir yörüngede sektör çalışanlarının arzuladığı boyutlarda tartışılacağına işaret ettiğini vurgulayan Karamoçu, "Şeker üretiminin korunması ve geliştirilmesi noktasında tüten bacaların, dönen çarkların usta ellere, beyinlere olan ihtiyacı her geçen gün daha da kendisini hissettirmekte, şeker fabrikalarının beyni olan 15-20 yıllık geçici işçiler kendilerine bir şans verilmesini beklemektedir. Aksi takdirde şeker sektörü gelişmelerden olumsuz etkilendiğinde sektörün oluşturduğu katma değerden pay alan, uğrunda nice minnet ve mahrumiyetlere katlanan besici, nakliyeci, yem, ilaç ve gübre sanayisi ve hatta esnaf zincirleme olarak çok büyük tahribatlara maruz kalacaktır. Sendikamız sektörün geleceğine ilişkin endişelerini ileride yaşanabilecek olası kritik olumsuz gelişmeler karşısında bugünden tedbir alınması noktasında hassasiyetini ortaya koyarak siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını, medyayı, üniversiteleri ve duyarlı tüm kesimleri bundan sonra da doğru bilgilendirmeye devam edecektir" diye konuştu.

Şeker fabrikasında yapılan açıklamaya MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz de katıldı. İşçilerin yanında olduklarını söyleyen İl Başkanı Demirel, "MHP olarak sizin sıkıntılarınızı yakından takip ediyoruz. Sizlere destek vermek için burada bulunuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!