Emirdağ'da toplu sözleşme

Güncelleme Tarihi:

Emirdağda toplu sözleşme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 13:08

Emirdağ'da toplu sözleşme

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - EMİRDAĞ Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin tarafından imzalanan sözleşme gereği işçi ücretlerine yıllık yüzde 15 oranında zam yapıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Kargın, belediye imkanları ölçüsünde en iyi artışın sağlandığını belirterek, sözleşmenin belediye çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

Belediye çalışanlarının geçen dönemden kalma alacaklarının da tamamının ödendiğini aktaran Başkan Kargın, "Kendi dönemimizle ilgili sözlerimizi tuttuk. Bunun yanında bir önceki dönemin gerek işçi arkadaşlar gerekse memur arkadaşların, sözleşmeli memur arkadaşların alacaklarını da ödedik. Bunun da ayrıca gururunu yaşıyoruz" dedi.

2017 yılı için hükümet tarafından verilen yüzde 3+4'lük ücret artışını hatırlatan Başkan Kargın, yüzde 15'lik ücret artışının, belediye çalışanlarının alınlarının teri ile hak ettiklerini söyledi. Belediye çalışanlarına yüzde 20'lik ücret artışını da zorladıklarını belirten Başkan Kargın, bunu belediye imkanları doğrultusunda mümkün olmadığını kaydetti.

Belediye-İş Şube Başkanı Yücel Şahin de "Sayın başkan, geçen dönemlerdeki alacaklarımızın ödenmesinde üstün bir çaba sarf etti. Kendisine bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu toplu sözleşmede de ücretlerde yüzde 15 gibi bir artış oldu. Sendika olarak biraz hazıra konduk. Bu sözleşme buradaki temsilcimiz ve belediye başkanımızın çabasıyla oldu. Kendilerine ayrıca teşekkür eder hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

İşçi temsilcisi Kadir Palıt da Başkan Uğur Serdar Kargın'a belediye çalışanları adına hediye vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!