Engelliler bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Engelliler bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 11:44

Engelliler bir araya geldi

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde engelliler bir araya geldi.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler onuruna yemek verdi. Programa Başkan Acar'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Dinar TSO Meclis Başkanı Ahmet Acar, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Dinar Şube Başkanı Aynur Toker, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, dernek üyesi engelliler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Erkan Kırtaş, "Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor" dedi.

Belediye Başkanı Saffet Acar, engellilerin problemlerinin çözülebileceği, engellileri daha rahat ve konforlu yaşatabilmenin nasıl yapılacağının aranması gerektiğini söyledi. Başkan Acar, "Herkes potansiyel bir engellidir. Ne zaman, nerede, ne şekilde ne olacağımız hiç belli değil. Dolayısıyla engelleri aşmamız lazım. Engelleri aşabilmek için ise bizlere görev düşmektedir. Ben Dinar'da bu derneğimizi kuran değerli arkadaşlarımı, Seydi beyi, Erkan beyi kutluyorum. Gerçekten Dinar küçük bir ilçe olmasına rağmen dernek çok faal bir şekilde çalışıyor. Bütün Dinar'daki engelli kardeşlerimize yardımcı olmaktadır. Bizler de bu kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 Aralık Engelliler Günü'nde sizleri buraya davet ettik. Her zaman sizlerin yanınızda, arkasında ve emrindeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dinarlı şairler Abdurrahman Ertürk ve Dede Cihan birer şiir okudu. Bir engellinin türkü söylediği program Dinar Belediyesi Halk Müziği Ekibi'nin konseriyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!