Başsavcılıktan 'gaybubet evleri' operasyonu açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başsavcılıktan gaybubet evleri operasyonu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 16:48

Başsavcılıktan 'gaybubet evleri' operasyonu açıklaması

Haberin Devamı

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'gaybubet evleri'ne yönelik operasyona ilişkin açıklama yapıldı. Operasyonda, Polis Akademisi'nin 2012 yılındaki sınav sorularının çalınması olayına karıştığı iddia edilen şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evleri'ne yönelik düzenlenen ve 27 şüphelinin tutuklandığı operasyona ilişkin açıklama yaptı. Firari örgüt üyelerinin saklanmasına yönelik yeni evlerin açıldığı belirtilen açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü Afyonkarahisar il genelindeki yeni yapılanmasına yönelik olarak cumhuriyet başsavcılığımıza ve emniyet müdürlüğüne intikal eden ihbarlar, bilgiler ve tespit edilen deliller kapsamında operasyon yapılmıştır. FETÖ/PDY üyelerinin ilimizde yeni yapılanma içerisine girdikleri, örgütsel faaliyetlere devam ettikleri, örgüt stratejisi doğrultusunda örgüt içerisinde kopmaların engellenmesi ve haklarında yakalama kararı bulunan firari örgüt üyelerinin saklanması amacıyla ilimiz içerisinde yeni evler açtıkları belirlenmiştir. Bu şekilde örgüt üyelerini gizledikleri yönündeki bilgiler üzerine cumhuriyet başsavcılığımız tarafından ilgili şüpheliler hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatılmıştır" denildi.
Soruşturma kapsamında, 24 farklı adresin tespit edildiği belirtilirken, başsavcılık talimatıyla Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nce, 17 Ekim günü eş zamanlı operasyonlar yapıldığı da kaydedildi. Başsavcılığın açıklamasında şöyle denildi:
"Cumhuriyet başsavcılığımız ve 12 farklı cumhuriyet başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı bulunan ve içlerinde yargı mensubu, askeri personel, eğitim mensubu ve Polis Akademisi 2012 yılı sorularının çalınması olayına karıştığı iddia edilen şüphelinin de olduğu 23 şüpheliyle bu şüphelilerle birlikte hareket ettiği değerlendirilen 9 şüpheli olmak üzere toplam 32 şüpheli yakalanmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda 64 bin 995 TL, 13 bin 545 ABD Doları, 235 Euro, 10 sahte düzenlenmiş nüfus cüzdanı, sahte düzenlenmiş sürücü belgesi, dijital dokümanlar ile suç delili olabilecek şifreli haberleşmede kullandıkları değerlendirilen ve içerisinde ilk tespitlere göre şifreli program olabileceği anlaşılan programların yüklü olduğu cep telefonları ele geçirilmiştir. Cumhuriyet başsavcılığımız tarafından suç delili olarak ele geçirilen eşyalara el koyma talimatı ve şüphelilerle ilgili gözaltı talimatı verilmiştir. Bu talimat kapsamında 32 şüpheli gözaltına alınmış ve suç delili olan ele geçirilen eşyalara el konulmuştur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!