Alman kadınlara Afyonkarahisar yemekleri tattırıldı

Güncelleme Tarihi:

Alman kadınlara Afyonkarahisar yemekleri tattırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 16:25

Alman kadınlara Afyonkarahisar yemekleri tattırıldı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - TÜRK- Alman El Sanatları Atölyesi Projesi kapsamında Almanya'nın Hamm kentinden Afyonkarahisar'a gelen 14 kadın onuruna Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban tarafından yöresel ikramlarda bulunuldu.
Afyonkarahisar Belediyesi'nin kardeş şehri Almanya'nın Hamm kentinden 14 kadın, Türk- Alman El Sanatları Atölyesi Projesi kapsamında Türk geleneksel el sanatlarını öğrenmek amacıyla Afyonkarahisar'a geldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban tarafından Alman kadınlar onuruna Afyonkarahisar'a özgü yöresel yemekler ikram edildi.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan Belediye Oteli'nde düzenlenen yemek programına Vali Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz, Ak Parti 26. dönem Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar'daki kadın derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Yemekte konuşan Emine Çoban, projenin kültürel kaynaşmaya vesile olacağını söyledi. Çoban, "Afyonkarahisar Belediyesi ile Hamm Belediyesi arasında yıllardır devam eden kardeşlik ilişkilerine katkıda bulunmak amacıyla Türk- Alman El Sanatları Atölyesi isimli projeye katkıda bulunduğunuz için mutlu oldum. Kültürlerin kaynaşmasına vesile olan projemiz sayesinde bir taraftan kültürel mirasımızı tanıttık. Bir taraftan da el sanatlarımızı icra ettik. Umarım yöresel lezzetlerle de ağzınızı tatlandırmış oluruz. Ayrıca projemize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Rosvitta Schörmann da Alman kadınlar adına bir konuşma yaparak, Emine Çoban'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!