AKÜ'de izin dönüşü bayramlaşma töreni

Güncelleme Tarihi:

AKÜde izin dönüşü bayramlaşma töreni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 11:02

AKÜ'de izin dönüşü bayramlaşma töreni

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) Kurban Bayramı izni dönüşü bayramlaşma töreni düzenlendi.

AKÜ'nün geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, bir süre önce hizmete giren merkezi yemekhane binasında gerçekleştirildi. AKÜ yönetim kurulu üyeleriyle akademik ve idari personelin katıldığı bayramlaşma öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, "Üniversitemiz merkezi yemekhanesiyle beraber kampüslerimizi de eğitim- öğretime hazırladık ve derslere başladık. Birkaç ihale geciktiği için onları yetiştiremedik. Bu sene diğer senelere göre daha iyiyiz. Kütüphanemiz, laboratuvarlarımız, yemekhanemiz, Eğitim Fakültesi'ndeki 3 binamızın kantinleri ve Bolvadin'in bütün binaları ile altyapısı yakında bitecek. Dinar MYO'da ek binamız bitti, Bolvadin Uygulamalı Bilimlerin tefrişi alındı. Ciddi bir yatırım yaptık. Ali Çetinkaya Kampüsü'ne de ikinci bir okuma salonu yaptık. Sanıyorum bu hafta onun da sandalyeleri gelirse Tıp Fakültesi'nden sonra Sağlık Yüksekokulu ile orada ortak kullanılacak güzel bir okuma salonuna kavuşacağız. Yapılanmamız böyle devam edecek" diye konuştu.

Bolvadin'den sonra diğer ilçelere doğru da gittiklerini aktaran Rektör Solak, "Hem ihtiyaçlarımızı gideriyoruz hem de eksiklerimizi tamamlıyoruz. Yine Turizm Fakültemizin ek tesislerinin de temeli atıldı o da devam ediyor. Seneye bu zaman, camiinin yan tarafındaki Afyon Meslek Yüksekokulu'nun o büyük tesisleriyle bizim ana Tıp Fakültesi'nin hastane binasının arkasındaki Onkoloji ve Hematoloji de bitmiş olacak" dedi.

Rektör Solak, şöyle dedi:

"Artık AKÜ 25'inci yılında temel eksiklerini tamamladığı, Teknoparkının açıldığı, temel ihtiyaçlarının bittiği, kendi bölgesinde 5- 6 alanda da hedeflerinin ve gayretlerinin olduğu bir üniversite hüviyetine kavuştu. Termal sağlık turizminde, mermer ve doğaltaş çalışmalarında, jeotermal kaynaklardan yararlanmada, tıbbi ve aromatik bitkilerin ticarileşmesi konularında değerli öğretim üyelerimiz çalışmalarıyla üniversitemize ayrı bir destek verecek."

Konuşmanın ardından bayramlaşma töreni yapıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!