Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 17:16

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başlıyor

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Klasik Müzik Festivali 2-10 Mayıs tarihlerinde yerli ve yabancı 27 sanatçıyı ağırlayacak.

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'dan 8 sanatçı ve 19 Türk sanatçı yer alacak. Festivalde, Kerimcan Güleryüz, David Danel, Ivan Siller, Nadir Ede, Erhan Konuk gibi sanatçılar, Afyonkarahisarlı çocuklarla okullarında bir araya gelerek klasik müzik üzerine sohbet gerçekleştirecek.

NG Afyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Müzik Festivali'nin bu yılki önemli özelliklerinden biri de Prag-Afyonkarahisar Dostluğunun 12'nci yılına dikkati çekmesi olacak. Festival kapsamında Prag'ın önemli müzisyenlerinden Anna Nesverova, David Danel, Ivan Siller ve Dudlajda Fagotiky grubu performanslarıyla müzik ziyafeti yaşatacak. Müziğinde Rus melankolisi, Alman detaycılığı ve Fransızların özgür ruhunu hissettiren piyanist Swetlana Meerman'ın resitalinin yanı sıra Prag Modern ve Çek Öğrenci Filarmoni Orkestraları gibi önde gelen Çek orkestralarında yer alan Anna Nesverova'nın flüt ve piyano resitali NG Afyon'un lobi salonunda gerçekleşecek. Klasik Türk Musikisinin 10'uncu yüzyıldan 20'nci yüzyıla uzanan beste ve makam zenginliğinden seçkin örnekler sunacak olan İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi- Türk Müziği Oda Orkestrası da festival misafirleri arasında yerini alacak. Dünyanın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlayan Ludus Ensemble Quartet ise festivalin son günlerinde klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Prag-Afyonkarahisar Dostluğu'nun 12'nci yılı şerefine sahneye çıkacak 'En İyi Çek Fagot Topluluğu' olarak adlandırılan ve Praglı dört genç fagot sanatçısından oluşan Dudlajda Fagotiky grubu Tom Cruise'un başrol oyuncusu olduğu "Mission Impossible 5" filminin de müziklerini icra etmeleriyle tanınıyor. 'Doğada Güzellik Gizli' konseriyle festivale heyecan getirecek olan grup sayesinde kültürler arası diyalogda önemli bir aşama kaydedilecek.

Festival programında çocuklara sanatı sevdirmek amacıyla köy ve ilçe okullarda söyleşi ve konserler düzenleniyor. Küçük yaştan itibaren Afyonkarahisarlı öğrencilerin entelektüel birikimini şekillendirmeyi hedefleyen organizasyonda, Slovak fago sanatçısı Denisa Benovska, besteci, kaligrafi ve öğretim üyesi Hasan Uçarsu, sanat ve galeri yönetmeni Kerimcan Güleryüz gibi farklı sanat dallarında başarılı isimler okulları renklendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!