TKF Başkanı İşseven'den Vali Yardımcısı Öztin'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

TKF Başkanı İşsevenden Vali Yardımcısı Öztine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 17:49

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) Başkanı İlhami İşseven, Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin'i ziyaret etti.

Önümüzdeki aylarda yapılması planlanan Dünya Su Sporları Yarışması'nın yapılacağı Gazihandede Su Sporları Merkezi'ndeki incelemelerinin ardından Vali yardımcısı Öztin ile görüşen İşseven, su sporları organizasyonu hakkında bilgi verdi.

Vali Yardımcısı Levent Öztin, ziyarette yaptığı açıklamada, Dünya Su Sporları Yarışması'nın Adıyaman ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

Adıyaman'ın kültürünü tanıtmak için dünyanın bütün ülkelerinden sporcu ve vatandaşları kente beklediklerini dile getiren Öztin, "Adıyaman tarihi ve kültürel varlıklarıyla 'açık hava müzesi' konumundadır. Atatürk Barajı Göleti bu spor için uygun olmasından dolayı tercih ediliyor. Biz de bu tercihi kentimiz için kullanarak, dünyaya adımızı duyuracağız" dedi.

Haberin Devamı

Kürek Federasyonu Antrenörü Ertuğrul Ateş ise Adıyaman'da Kürek Sporunun yapılabilmesi ve sporcu yetiştirilmesi anlamında çok ciddi bir yatırım yapıldığını ifade etti.

Bu alanda sporcu yetiştirmeye başladıklarını belirten Ateş, şunları kaydetti:

"Amacımız 7-8-9'uncu sınıf öğrencileri arasında uzun boylu ve bu spora ilgi duyan gençleri tespit ederek, onları yetiştirip yarışlara hazır hale getirmektir. Bu anlamda Adıyaman'ın gelecekte yetiştirdiği çok başarılı sporcular ve kürek takımları ile Adana ve Sakarya'dan sonra önemli bir bölge olmasını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!