Tabak, İktidarın Sağlık Politikalarını Eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Tabak, İktidarın Sağlık Politikalarını Eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 14:55

7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNE KISA BİR SÜRE KALA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN SELÇUK TABAK, İKTİDARIN SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇMADIĞINI AKSİNE SAĞLIK SİSTEMİNİN İFLAS ETTİĞİNİ SAVUNDU.

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Adayı Dr. Selçuk Tabak, iktidarın sağlıkta sınıfta kaldığını iddia etti.
7 Haziran genel seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını sürdüren Selçuk Tabak, iktidarın sağlıkta çığır açmadığını aksine sağlık sisteminin iflas ettiğini savundu.
Selçuk Tabak, “Sağlıkta dönüşüm diyorlar ancak durum hiçte öyle değil. Biz bunu en başından beri söylüyoruz. Sağlıkta çığır açtıklarını söyleyenlerin, sosyal devleti getirdiklerini dillerinden düşürmeyenlerin sağlığı geriye götürdüler. Bugün bir vatandaşımız hastalandığında ve randevu almak için ‘Alo 182’yi aradığında 4 TL ücret ödeyerek soyulma işleminin ilk adımını atıyor. Doktor olsun ya da olmasın bu para hastadan kesiliyor. Eğer hastamız randevu almadan ‘Aile Hekimi’ sistemi ile Aile Hekimine muayene olmak isterse bunun da bedeli 2 TL. Hastaneye gitti, acil servislerde ‘yeşil alan’ uygulaması için 5 TL, yine acil servislerde ilaç yazılmasının bedeli artı 5 TL, uzman doktorlara muayene olduklarında ise 8 TL daha farkında olmadan halkımın hesaplarından kesiliyor. Üniversite hastanelerindeki uzman doktor fiyatı ise 15 TL. Laboratuarlar ve tetkikler içinde hastalardan fark alan devlet, 10 gün içerisinde aynı branşta farklı hastanelere gidip muayene olmanın bedelini ise 5 TL olarak belirlemiş durumda. Hastanelerde özel odalarda kalmanın bedeli ise 50 TL’lik farkla başlıyor. Ameliyat için de ücret farkı alınmadan hasta sağlığına kavuşturulmuyor. Muayenelerden sonra da çile bitmiyor. Eczaneden ilaç almak isteyen hasta ilaçlar yazıldığında yüzde 20 fark ödüyor. Hastadan, muadil ilaçlar için de fark alınıyor ve ayrıca 3 kutuya kadar her bir ilaçlar için 3’er TL, üç kutudan sonraki her bir kutu içinde 1’er TL ücret alınıyor. Birde özel hastane durumu var. Özel hastanelerde muayene başına 12 TL katılım payı alınıyor. İşte size AKP’nin çığır açtığını söylediği sağlık politikası. Halkımız yıllardır bu ödemelerden bihaber şekilde soyulmuş.
Adıyamanlı vatandaşların halen 90 yıllardaki gibi gece geç saatlerde doktor sırasında bekliyor.
Adıyaman’a geldiğimde 12 kadın doğum hastalıkları uzmanı vardı. Bugün hastaneyi döndürecek kimse yok. Gelinen nokta felaket” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!