Samsat’ta toprak suyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Samsat’ta toprak suyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 13:26

Samsat’ta toprak suyla buluştu

Haberin Devamı

Mahir ALAN/SAMSAT(Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN’ın Samsat İlçesi’nde çiftçilerin TEDAŞ ve AKEDAŞ'a olan elektrik borçlarından dolayı 4 yıldır sulanamayan 28 bin dönüm arazi suyla buluştu.



Samsat İlçesi’nde TEDAŞ ve AKEDAŞ tarafından ilçede bulunan 28 bin dönüm arazilerin sulanmasında kullanılan dinamoların elektriğinin kesilmesinden dolayı 4 yıldır sulama yapamayan çiftçileri ziyaret eden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, yaptığı görüşmeler sonucunda çiftçilerin 4 yıldır süren sorun çözülerek tekrardan kanallara su verilerek topraklar su ile buluştu.



Elektrik sorununun çözümü ile birlikte Samsat’ın bereketli topraklarının tekrar suya kavuştuğunu belirten Vali Abdullah Erin, “ilçe ekonomisinin tamamen tarıma dayandığı Samsat’ta tarımsal sulamada sorunların ortadan kalkması gerekmektedir. Çok şükür bu sorunu da aşmış olduk. Sulu tarımla birlikte Samsat ilçemizde çiftçilerimiz aynı araziden 2-3 çeşit ürün alabilecektir. Ürün çeşidi artacağı gibi buna bağlı olarak da çiftçilerimizin refah seviyesi yükselecek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları da artacaktır. Adıyaman’ın verimli topraklarının su ile buluştuğu ve tarımsal sulamanın tamamen ortadan kalktığı günleri görmek ve devam eden sulama projelerimizin bir an önce hayata geçirilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Samsatlılara ve bütün ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!