Sağlık İl Müdürü Taş, 2016'yı değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık İl Müdürü Taş, 2016yı değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 13:14

Sağlık İl Müdürü Taş, 2016'yı değerlendirdi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, 2016 yılında sağlık alanında yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Taş, ülke gündeminin oldukça yoğun geçtiği bir yılı geride bırakırken, bu yeni yılın ülkeye birlik, beraberlik ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

Geride bırakılan yıl içerisinde sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Taş, şöyle dedi:

"Gölbaşı ilçesinde 75 Yataklı Devlet Hastanesi, Sincik ilçesinde 20 Yataklı İlçe hastanesi ve personel lojmanları ile Çamdere Sağlık evi bitirilerek hizmete dahil edildi. Çelikhan ilçesinde 5 hekimlik ASM, TSM ve 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonu bitirilerek hizmete açıldı. Kâhta ilçesinde Akıncılar Beldesine ASM ve Personel lojmanı, Gölgeli Köyüne ASM, Besni ilçesinde 5 Hekimlik ASM ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Tut ilçesinde modern yapıda personel lojmanları bitirilerek personelimizin kullanımına sunuldu. Samsat ilçemizde 10 Yataklı İlçe hastanesi bitirilerek geçici kabul aşamasına getirildi. Kamu ve özel kuruluşlara sertifikalı ilkyardım eğitimleri yıl boyu verilmeye çalışıldı. Sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitimler yıl boyunca periyodik aralıklarla verildi. 2016 yılında 12 adet tam donanımlı ambulans ilimize kazandırıldı."

Akılcı ilaç kullanımı kapsamında sağlık çalışanlarına ve halka yönelik eğitimlerin yıl boyu devam ettiğini anlatan Taş, şöyle devam etti:

"Doktorun reçete etmediği hiçbir ilacın kullanılmaması konusunda farkındalık eğitimleri yapıldı. Antibiyotiklerin doğru kullanımı noktasında başta aile hekimleri olmak üzere bilgilendirme eğitimleri düzenlendi. İlimiz genelinde bulunan özel sağlık kuruluşları olarak hizmet veren hastane, poliklinik, eczane, optisyen, medikal malzeme satış merkezleri, aktarlar kuruluşların denetimi, ruhsatlandırma iş ve işlemleri, personel çalışma izin belgelerinin verilmesi müdürlüğümüzce yapılarak vatandaşlarımıza yetkileri dahilinde hizmet vermeleri sağlanmıştır. Bağlı kuruluşlarımız olan Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile periyodik olarak aylık koordinasyon toplantıları yapılarak ilimiz sağlık hizmetlerinin daha nitelikli kılınması için azami çaba sarf edildi."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!