Müftülük personeline sağlıklı beslenme semineri

Güncelleme Tarihi:

Müftülük personeline sağlıklı beslenme semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 19:35

Müftülük personeline sağlıklı beslenme semineri

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından obeziteye dikkat çekmek ve Ramazan ayı içerisinde sağlıklı beslenmeyi gerçekleştirmek amacıyla Adıyaman Müftülüğü personellerine yönelik olarak seminer düzenledi.



İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen seminere Müftü Ali Öztürkçü, Müftülük görevlileri ile il ve ilçe imamlar katıldı.



Düzenlenen seminerde açıklamada bulunan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Diyetisyen Kadir Konukçu, “Ramazan ayı 11 ay boyunca çalışan midemizi dinlendirmek ve vücudumuzu detoks programına sokmak için bizlere büyük bir fırsattır. Ancak ramazanda da dengeli beslenmeye dikkat etmeliyiz. Günde 3-4 öğün sık sık beslenmeli sahursuz oruç tutmamalıyız. Sahurda enerji verecek besleyici susatmayacak gıdalarla beslenmeliyiz. İftarda ise gün içerisinde boş kalan midemize bir anda yüklenmemeli yağlı soslu ağır yiyeceklerden uzak durmalı hafif yiyeceklerle beslenmeli ve çorbadan sonra 10 dakikalık bir ara verdikten sonra yemeğe devam etmeliyiz. İftar ve sahur arasında su tüketimimize dikkat etmeli özellikle yaz aylarında oluşacak su kaybını da göz önünde bulundurarak en az 2 litre su tüketmeliyiz. Meyve ve sebze tüketimine de önem vermeli iftardan birkaç saat sonra meyve tüketimi yapmalıyız. Vitamin kaybını önlemek adına çayı iftardan 45 dakika sonra içmeli tatlıyı da ara öğün gibi yemekten bir saat sonra hafif sütlü tatlı şeklinde tüketmeliyiz. Ramazanda yediklerimize dikkat ettiğimiz gibi ramazan sonrası da bayramda yediklerimize dikkat etmeli bir anda mideye yüklenmemeli ağır tatlılar et yemeklerinden uzak durmalıyız" dedi.



Düzenlenen seminer sonunda ise seminere katılanların soruları ile son buldu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!