Vali Mahmut Çuhadar, 1 milyon sertifikalı fidanın üretildiği köyü ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Mahmut Çuhadar, 1 milyon sertifikalı fidanın üretildiği köyü ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 13:28

Vali Mahmut Çuhadar, 1 milyon sertifikalı fidanın üretildiği köyü ziyaret etti

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN,(DHA)-ADIYAMAN Valisi Mahmut Çuhadar, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas’la birlikte Adıyaman’ın önemli meyve fidanı üretimi merkezlerinden biri olan ve yıllık ortalama 1 milyon sertifikalı meyve fidanı üretiminin yapıldığı merkeze bağlı Bozhüyük Köyünü ziyaret etti.

Bozhüyük Köyüne gelişinde kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Mahmut Çuhadar, köy muhtarı ve köy halkıyla sohbet ederek, köyün ihtiyaç ve taleplerini tek tek dinleyip, çözümü noktasında istişarelerde bulundu.

Vali Mahmut Çuhadar, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra badem, ceviz, nar, elma, erik, üzüm, zeytin, şeftali, kaysı, ayva ve Trabzon hurması başta olmak üzere yılda yaklaşık 1 milyon sertifikalı meyve fidanının üretildiği köyde üretim sahalarını gezerek, fidan üreticilerinden fidanların üretim aşaması ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Adıyaman’ın meyvecilik alanında üretim desenini her geçen gün zenginleştirdiğini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Valilik olarak kentimizin can damarı olarak gördüğümüz tarımın geliştirilmesi amacıyla çok yönlü projeler uyguluyoruz. Çiftçilerimizin gelirinin artırılması amacıyla İl Özel İdaremizin desteği ile ilimizde ve ilçelerimizde meyveciliği yaygınlaştırma çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda birçok ilçemizde çiftçilerimize meyve fidanları dağıtımı yaptık. Bu desteklerle amacımız, Adıyaman’ın tarımsal ürün çeşitliliğini, bölgenin meyve ihtiyacını karşılanmasını ve çiftçimizin tarımsal girdisini artırmaktır" diye konuştu. 

Mezopotamya’nın verimli topraklarına sahip Adıyaman’ın tarım alanında gelecek vaad ettiğini ve sulama projelerinin hayata geçirilmesiyle bu topraklara bereket geleceğini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Özellikle ilimizde devam eden sulama projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır. Böylece kuru ve geleneksel tarımdan, sulu ve modern tarıma geçiş üretim artışıyla kalmayacak, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları yaratılacak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır ”dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!