Adıyaman'da toplanan yardımlar Kastamonu'ya gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda toplanan yardımlar Kastamonuya gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2021 14:34

Adıyaman'da toplanan yardımlar Kastamonu'ya gönderildi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN,(DHA)-ADIYAMAN'da Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinin ardından bölgedeki ihtiyaca yönelik gıda,  temizlik ve sağlık ürünlerinden oluşan 5 tır dolusu yaşam malzemesi yola çıktı.
Sel felaketinin ardından Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediye Başkanlığı, Adıyaman’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile sanayici ve işadamları, sel felaketinden etkilenen Kastamonu’ya içerisinde temel yaşam malzemeleri bulunan 5 yardım tırını gönderdi.
Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Halid Yıldız, STK Başkanları ve işadamlarının katılımıyla toplanan yardım malzemeleri Adıyaman OSB Hizmet binası önünde Kastamonu’ya hareket etti.
Yardım tırlarının gönderilmesi sırasında bir açıklama yapan Vali Mahmut Çuhadar,"Geçen hafta Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Sinop, Bartın ve Kastamonu illerimizde yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzdü. Yaşanan felaketten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugünler milli birlik ve beraberlik ile dayanışma günlerimizin arttığı günlerdir. Yaşanan bu sel felaketi sonrası bizlerde Adıyaman’ın bileşenleri olarak Batı Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketinde etkilenen kardeşlerimiz için neler yapabiliriz şeklinde Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları ve işadamlarımızla bir toplantı düzenledik. Ve bu toplantı sonrasında toplam 5 tır miktarında gıda ve sağlık malzemelerinden oluşan ayni yardım toplamış bulunuyoruz."dedi.
Açıklamanın ardından yardım tırları yola çıktı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!