Kent Konseyi üyeleri çalıştaya katıldı

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyi üyeleri çalıştaya katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 15:12

Kent Konseyi üyeleri çalıştaya katıldı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - İSTANBUL Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı'na Adıyaman Kent Konseyi üyeleri katıldı.



Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Zeytinburnu Kent Konseyi işbirliği ile 27-28 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen 'Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı'na Adıyaman Kent Konseyi üyeleri katıldı.



Çalıştaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Zeytinburnu Kent Konseyi üyeleri ile çok sayıda belediye temsilcisi katıldı.



Oluşturulan çalışma gruplarının kent konseylerinin yerel yönetişim ekseninde iç işleyişi ve profilinin analizi, kent konseylerinin yerel yönetimler ile çalışma usulleri, uygulama ve sınırlılıkları, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleşmesi kapsamında kent konseylerinin rolü konuları üzerinde tartıştığı çalıştayın sonuç raporu ilerleyen günlerde yayınlanacak.



Çalıştay hakkında açıklama yapan Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel şunları söyledi: “Zeytinburnu Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ülkemizin birçok yerinden kent konseyleri temsilcilerinin katıldığı Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayının, kent konseylerinin konumu, rolü, işlevi ve yapılanması sürecine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Gerek ulusal gerekse yerel ölçekte karşılaşılan güçlükler ile geleceğe yönelik öngörülerin de gündeme geldiği çalıştay vesilesi ile bir çok il kent konseyleri ile fikir alışverişi imkânı da bulduk. Uygulamada karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri hakkında paylaşımlarımız oldu”



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!