Kaymakam Kaya, yatırım ve projelerleri açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Kaya, yatırım ve projelerleri açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 09:50

Kaymakam Kaya, yatırım ve projelerleri açıkladı

Haberin Devamı

 

Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman),(DHA) - ADIYAMAN'ın Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, 205-2016 yılı yatırım ve projelerle ilgili bilgiler verdi.

Besni’nin gelişmesi için her zaman çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Kaya, "Besni’nin tarım, hayvancılık ve tekstil, dokuma gibi faaliyetlerde çok ciddi potansiyeli olan bir ilçeyiz. Türkiye’de de öncü bir ilçe. Şimdi biz projeleri üçe ayırdık; Uygulanan yatırım projeler, devam eden yatırım projeler ve planlanan yatırım projeler" dedi.

Şuanda 58 çiftçinin organik üzüm üretimi yaptığını ifade eden Çağlayan Kaya; "2016 yılında başlattığımız bir şey oldu. Malumunuz Besni üzümü Türkiye’de bir markadır. Bu marka dünyanın neresine giderseniz üzüm denince Besni akla geliyor ama tabi bunun patenti alınmamış, biz bununla ilgili çalışmalar başlattık belediyemizle beraber. Şuan da Türk Patent Enstitüsünde Besni üzümünün askı süresi dolmak üzere, askı süresi dolduktan sonra Besni üzümü dünya markası haline gelecek ve inşallah dünyanın dört bir yanına da bu markayla ihraç edilecek. Tabi Besni üzümü yapılırken dedik ki biz bir organik üzüm yetiştiriciliği başlatalım. Bununla ilgili özellikle Çorak köyümüz var. Burayı biz pilot köy olarak seçtik. Buradaki üretilen üzümümüz de her hangi bir şekilde katkı maddesi, kimyasal madde kullanılmıyor, tamamen organik yetiştirilen üzüm şuanda ilkel yöntemlerle yetiştiriliyor. Bunu daha teknolojik hale getirmek için organik üzüm yetiştiriciliğini Çorak bölgesinde başlattık. Buna Suvarlı ve Pınarbaşı’nı da uyguladık. Tabi bu projemiz Tarım Bakanlığı bünyesi tarafından desteklendi, 38 bin Liralık bir bütçeydi, şuanda 58 çiftçimiz organik üzüm üreticiliği yapıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!