Kahta MYO Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi Verildi

Güncelleme Tarihi:

Kahta MYO Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi Verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 16:32

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KAHTA MYO ÖĞRENCİLERİNE YRD. DOÇ. DR. CAVİDAN GÜL VARIŞ TARAFINDAN ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek okulu tarafından yeni kayıt yaptıran öğrencilere, yeni ortamlarında adaptasyon sorunu yaşamamaları için oryantasyon eğitimi verildi.
Kahta Meslek Yüksekokulu tarafından yeni kayıt yaptıran öğrencilere verilen eğitime çok sayıda öğrenci ve danışman öğretmenleri katıldı. Oryantasyon eğitimine Kahta Meslek Yüksekokulu Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cavidan Gül Varış verdi.
Eğitimin amacının öğrencilerin üniversiteyi yakından tanımalarına imkan sağlamak ve karşılaşabilecekleri problemleri çözmede katkı sunmak olduğunu dile getiren Varış, “2015 - 2016 öğretim yılı oryantasyon kapsamında bir sunum hazırladık. Öncelikle Adıyaman Üniversitesi hakkında bilgiler verdik. Daha sonra Kahta Meslek Yüksekokulumuz hakkında daha detaylı bilgiler verdik. Bu bilgiler dahilinde Okulumuzun mevcut imkanları, bulunduğu fiziki yapısı, bölümleri, akademik ve idari personelleri, derslikleri ile laboratuar imkanları hakkında bilgiler verdik. Öğrencilerin en çok bilmesi gereken konulardan YÖK’ün belirlemiş olduğu disiplin yönetmeliğini anlattık. Çünkü öğrencimiz bazen suç teşkil edecek davranışlarda bulunuyor. Öğrenci diyor ki ‘ben bunun suç olduğunu bilmiyordum’. Öğrencilerin bu gibi sorunlarla karşılaşmaması için okula yeni başladığı dönemlerde anlatıyoruz. Yine aynı şekilde üniversitemizde ki sınav yönetmenliğini anlattık. Nasıl sınav olduğunu, sınav puanlarının nasıl hesaplandığını, sınavlarda geçme notu nedir gibi konuları anlattık. Öğrencilerimize yatay ve dikey geçiş sınavları, danışmanlık hizmetleri, öğrenci toplulukları, öğrenci topluluklarının isimleri faaliyet alanları hakkında bilgiler verdik. Kahta Meslek Yüksekokulunda okuyorlar ama Adıyaman Üniversitesi Kampus alanındaki tüm öğrencilerin hak sahibi olduğu tüm alanlardan faydalanabileceklerini anlattık. Geçmiş dönemlerde okuyan öğrencilerimizin mezuniyet ve öğrenci faaliyetlerinden oluşan görsel bir sunum ile eğitimimizi tamamladık. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim döneminde başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!