Kahta ilçesinin sorunları değerlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Kahta ilçesinin sorunları değerlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 15:48

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesinde sorunları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kahta Belediyesi toplantı salonunda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve ilçe genelindeki muhtarların katılımı ile ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

Kaymakam Dede Musa Baştürk, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçenin sorunlarının objektif olarak masaya yatırılması gerektiğini belirterek, sorunların istişareler sonucunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise şuana kadar birçok sorununu birlikte masaya yatırdıklarını ve çözüm bularak halka hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Adıyaman'a yapılması planlanan Tarım Fakültesinin mutlaka Kahta sınırları içerisinde yapılması gerektiğini aktaran Toprak, bunun mücadelesini vereceklerini ve halkın büyük bir çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bunun verimini almak için çiftçilerin bilinçlenmesi ve hükümetin onlara destek olması gerektiğinin altını çizen Toprak, "Açılma kararı çıkan Tarım Fakültesinin mutlaka Kahta sınırları içerisinde olması gerekiyor. Çünkü fakültenin açılması ile birlikte binlerce öğrenci ilçemizde yaşayacak, çiftçilerimiz sorunlarına daha çabuk çözüm bulacak ve ilçe ekonomisine katkı sunacaktır" dedi.'

Haydaran içme suyu projesinin bittiğini bildiren Toprak, Kahta'nın üç tarafında ıslah edilmesi gereken dereler için projeler hazırladıklarını, baraj yolu çalışmalarının da devam ettiğini anlattı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Çetinkaya da halkın temsilcileri olarak vatandaşa en iyi hizmeti götürmek için her daim görev ve sorumluluklara hazır olduklarını belirterek, açılacak olan Tarım Fakültesinin ilçe sınırlarında olması gerektiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!