Gölbaşı'nda bin kişiye aşure dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşında bin kişiye aşure dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 19:01

Gölbaşı'nda bin kişiye aşure dağıtıldı

Haberin Devamı

Ahmet KORKMAZ/GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Savran Köyü ve Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla bin kişiye aşure dağıtıldı.

Savran Köyü ve Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen aşure etkinliğine; Kaymakam Murat Zadeleroğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Atakan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Muharrem ayında hem hüznün, hem de sevincin birlikte yaşandığını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise aşurenin ve Muharrem ayının güzelliğinden anlatarak, bu ayda birçok mucizevi olayın yaşandığını ifade ederek, "İlçemizde var olan birlik, beraberlik ve huzur ortamının aşure ile tatlandırılarak devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Savran Köyü ve Kültürünü Yaşatma Derneği adına konuşma yapan Mehmet Kürtbağı da, Muharrem ayının önemine vurgu yaparak, "Bu mübarek ayda dağıtılan aşureler birlik ve beraberliğin pekişmesi adına iyiliklere vesile olmaktadır. İnşallah daha nice bu mübarek ayları birlik beraberlik içerisinde kutlarız" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan dernek önünde yaklaşık bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!