CHP Besni İlçe Kongresi Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

CHP Besni İlçe Kongresi Gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 23:10

CHP BESNİ İLÇE BAŞKANLIĞI'NA MEVCUT BAŞKAN HÜSEYİN KELEŞ YENİDEN SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Kongresinde mevcut Başkan Hüseyin Keleş, yeniden başkanlığa seçildi.
Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, CHP İl Merkez Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Uluğ, CHP Gaziantep Eski Milletvekili Ahmet Yılmazkaya, Besni teşkilatı ve partililer katıldı.
Kongre divan seçimi ile başladı. Divan Başkanlığına Ali Murat Bilgiç seçilirken, katip üyeliğine ise Songül Varki Yıldırım ve Zeynep Saya seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden kongrede CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş tarafından faaliyet raporu ve mali rapor okunarak onaylandı.
Kongrede Sıdık Şahin, Hakan Kılınç, Zeynep Saya, Abdurrahman Tutdere, Hanifi Çavuş, Fatma Ulubey, Garip Bozkurt, Songül Varki Yıldırım ve Ahmet Yılmazkaya selamlama konuşması yaptı.
Daha sonra konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi ise; “CHP Besni İlçe Başkanlığı seçimimizin hayırlı olmasını diliyorum. Her iki adayımıza da başarılar diliyorum. Sandıktan çıkan sonuç her ne olursa olsun kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Bu ülkenin daha güçlü, daha aydınlık ve daha barışçıl günlerini inşa etmek için CHP’de siyaset yapan herkese teşekkür ediyorum. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde il ve ilçe bazında istediğimiz sonuçları alamadık. Partimizin geleceği ve başarısı için özeleştiri yapacağız. Besni halkı her zaman partimize destek vermiştir ve vermeye devam edeceğine inanıyorum. Birlikte omuz omuza vererek yerel seçimlerde belediye başkanı çıkartabiliriz. Bunun için önce hepimizin inanması gerekiyor. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır” ifadelerini kullandı.
Tanrıverdi’den sonra konuşan CHP Besni İlçe Başkanı Adayı Zeki Ketteoğlu; “Bugün CHP’nin bayramlaşma günüdür. Gün kavga günü değil, CHP’yi nasıl iktidara taşıyabiliriz günüdür” diye konuştu.
CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş ise konuşmasında; “İnsanlar yaptıkları ile yetinmez. Yapamadıkları ile başaramadıkları bir şey varsa ancak ona üzülürler. CHP Besni İlçe Başkanı olarak yaşadığımız 2 seçimde milletvekili çıkaramamanın üzüntüsünü yaşamaktayım. Besni bu göreve talip olurken, eleştirileceğimi biliyordum. Rahmetli babamın bir sözü vardı, kaldıramayacağın yükün altına girme derdi. Onun için ben de eleştirileri saygı ile takdir ediyorum. Kongremize katılan tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut Başkan Hüseyin Keleş ve Zeki Ketteoğylu aday oldu. Genel kurulda 186 delegeden 167’si oy kullandı. Hüseyin Keleş 107 oy, Zeki Ketteoğlu ise 59 oy alırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı. Mevcut Başkan Hüseyin Keleş yeniden başkan seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!