Adıyamanlı Eskrim Sporcuları Türkiye’ye Madalya Kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanlı Eskrim Sporcuları Türkiye’ye Madalya Kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 14:20

Büyükler Satellite Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil eden Adıyamanlı milli eskrim sporcuları Türkiye’ye, 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırdı.
Ankara’da, 13- 15 Kasım tarihleri arasında yapılan Büyükler Satellite Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Martino Minuto, Türkiye’ye 1 altın madalya kazandırarak Adıyaman’ı gururlandırdı.
Ankara’da yapılan turnuvanın final mücadelesinde rakibi Burak Babaoğlu’nu 15-9’luk skorla yenen milli sporcu Martino Minuto, altın madalyanın sahibi olurken, madalyası Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya tarafından takdim edildi.
Adıyamanlı bayan kılıç ustalarından Büyükler Epe kategorisinde Nisanur Özkalaycı ise, bronz madalya alarak Türkiye üçüncüsü oldu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyamanlı milli sporculardan Martino Minuto’nun eskrim sporcusu olarak Adıyaman adına bu spor branştaki başarılarına bir yenisini daha eklenmiş olduğunu söyledi.
Adıyamanlı eskrimcilerin elde ettiği uluslararası başarılar ve kazandıkları madalyalarla Adıyaman’ı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Son birkaç yıl içerisinde hocalarımızın büyük özveri ve gayretleriyle yetişen Adıyamanlı kılıç ustası eskrimcilerimizin bugün altın madalya alması hepimizi gururlandırıyor. İlimizin sporda geldiği son nokta tekrardan kamuoyuna sunulmuştur. Ben düzenlenen şampiyonada üçüncülüğü elde ederek bronz madalya kazanan Adıyamanlı milli bayan sporcumuz Nisanur Özkalycı ve tüm sporcularımızı kutluyor, eskrimcilerimizi bu seviyelere getirerek yetiştiren antrenörlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!