Adıyaman'da Muharrem iftarı

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda Muharrem iftarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 11:24

Adıyaman'da Muharrem iftarı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN (DHA)- DÜNYA Ehl-i Beyt Vakfı tarafından Adıyaman'da Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği düzenlendi.
Bir otelde düzenlenen iftar programına; Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Mor Pavlus ve Mor Petrus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, Alevi kanaat önderi Ali Büyükşahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, işadamları ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen iftar programında Kuran-ı Kerim okunduktan sonra Alevi kanaat önderi Ali Büyükşahin'in duasının ardından iftar açıldı.
Vali Nurullah Naci Kalkancı, dünyaya aynı pencereden baktıklarını belirterek, "Bütün Adıyaman’ı burada görüyorum. Hiçbir ayrım yapmadan Adıyaman burada, Türkiye burada, biz buradayız. Biriz, beraberiz, yüreğimiz aynı atıyor. Dünyaya aynı pencereden bakıyoruz. Allah’ın izni ile bu vatana sahip çıkacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliği biz koruyacağız biz kollayacağız. Bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Hacı Bektaş da bizim, Hacı Bayram’da bizim."
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ise, "Ehlibeyte sarılan kurtuluşa gider tefrikalara düşmemeniz için ehlibeytime ve Kuran-ı Kerim'e sımsıkı sarılın. Hz. Resullah, Kuran-ı Kerim Azap Suresi'nin 13'üncü ayetinde yüce rabbimiz ehlibeytini referans olarak göstermiştir. O mübarekler o referansları hakkıyla yerine getirmişler. Hiçbir zaman nefislerini düşünmemişlerdir. Dünya mallarına hiçbir zaman ilgi göstermemişler. Veliler, düşünürler, evliyalar hepsi hak için her zaman Kerbela’daki Hz. Hüseyin’in duruşunu devam ettirmişlerdir. Anadolu da bizi o mübarekler İslamlaştırmışlardır. Anadolu İslam argümanlarının içeriğinde sevgi, muhabbet, dostluk, dayanışma, paylaşma vardır. Dünyadaki bütün bu farklılıkları hak görüp saygı göstermek vardır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!