Adıyaman'da kış lastiği uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda kış lastiği uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 16:13

Adıyaman'da kış lastiği uyarısı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Emniyet Müdürü Metin Alper, zorunlu hale gelen kış lastiği uygulamasıyla ilgili uyarılarda bulundu.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, sürücülerin 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmalarının zorunlu hale getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kurallara uymayan araç sürücülerine veya işletme sahiplerine 602 lira para cezası kesilecek. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2017'de sona erecektir. Neden kış lastiği; kış lastiği ile yaz lastiği arasındaki en temel fark kauçuk oranlarının farklı olmasıdır. Öte yandan kar lastiğinin diş yapısı diğerine göre daha kanallıdır. Bu kanallar buzlu ya da karlı yollarda hem aracın tutuşunu daha sağlam hale getirir, hem de lastik üzerindeki izlerin içerisine dolan kar ve çamuru daha hızlı bir şekilde tahliye edebiliyor. Kış lastikleri yaz lastiklerindeki gibi 7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında sertleşmez. Kauçuk oranı fazla olduğu için her daim yumuşak dokusunu korur ve dolayısıyla yol tutuşunu da maksimum seviyede tutar."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!