Adıyaman Üniversitesi Iı. Bilim, Kültür Ve Sanat Sempozyumu” Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman Üniversitesi Iı. Bilim, Kültür Ve Sanat Sempozyumu” Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 18:02

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ II. BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT SEMPOZYUMU” SONA ERDİ.

Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Adıyaman Üniversitesi II. Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu” sona erdi.
2 gün süren ve çok sayıda akademisyenin katıldığı sempozyumda 25’i poster olmak üzere toplamda 95 bildiri sunuldu. 21 oturumdan oluşan Sempozyum sunuları Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonlarında 02-03 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Fen, sosyal, eğitim ve sağlık bilimleri ve güzel sanatlar alanlarının güncel popüler konularının değerlendirildiği ayrıca sanatsal ve kültürel faaliyetlerin bilim dünyasının dikkatine sunulduğu sempozyumda Adıyaman’a yönelik proje konuları başta olmak üzere; fizik, kimya, biyoloji, sanat tarihi, tarih, coğrafya, eğitim ve kültür, edebiyat ve halk bilimi, sağlık, kültürel jeoloji, mimarlık, ilahiyat, turizm, tarım ve hayvancılık, ekonomi, bölgesel kalkınma, doğal çevre ve bitki kültürü, kentleşme, medya ve iletişim konuları Adıyaman Üniversitesi akademik personeli tarafından gerçekleştirilen bildirili oturumlar, paneller ve sunumlarda ele alındı.
Sempozyumun birinci günü açılış töreni ile başladı, törenin ardından Sempozyumun Onur Konuğu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ümit Doğay Arınç tarafından “Enerji Verimli Binalarda Yerleşim ve Tasarım Esasları” konulu çağrılı ilk bildiri sunuldu. İlk gün etkinliği Adıyaman Üniversitesi Uygulama Otelinde gerçekleşen kokteyl ile tamamlandı.
İkinci gün Fen Edebiyat Fakültesi’nde El Sanatları Bölümü tarafından uygulamalı el sanatları (workshop) çalışması yapılırken Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Tarih ve Sanat Tarihi Mezunları Tarafından "100. Yılında Yüz Farklı Bakışla Çanakkale Savaşları" sempozyum katılımcıları ile buluştu.
Sempozyum Başkanlığını yürüten Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir kapanış töreninde kısa bir değerlendirmede bulunarak, bildiri sunan, dinleyici olarak katılan ve katkıda bulunan tüm katılımcılara, üniversite rektörlüğüne, sempozyum düzenleme kuruluna, Bilim Kurulu’na, sekretarya üyelerine ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
Kapanış toplantısında sempozyum programını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi Adıyaman’ın gelişiminde ve yerel problemlerin çözülmesinde etkin bir rol üstlenebilmesinin fen, sosyal, eğitim, sağlık bilimleri ve güzel sanatlar, alanında ürettiği bilgiyi toplumun yaşantısına yansıtabilmesine bağlı olduğunu söyledi. Adıyaman Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu’nun önemli bir değer olduğunu ve geleneksel hale geldiğini ifade eden Prof. Dr. Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin kendi iç dinamiklerinden oluşturulan Sempozyumun oldukça başarılı geçtiğini kaydetti ve sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personel ile emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!