38’lik Şampiyon Türkiye Üçüncüsü Oldu

Güncelleme Tarihi:

38’lik Şampiyon Türkiye Üçüncüsü Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 17:11

ADIYAMANLI KİCK BOKSCULAR MADALYAYLA DÖNDÜ

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanlığı tarafından Isparta’da, düzenlenen “Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Ferdi Bay-Bayan Kick Boks Şampiyonası” Adıyamanlı 2 sporcunun elde ettiği Türkiye 3.’lüğü ile madalyaya dönüştü.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Isparta’da yapılan şampiyonaya 66 ilden 3 bin 700 sporcu, Adıyaman’dan da 1 antrenör 9 sporcunun katıldığını söyledi. Kick Boks sporcularının Adıyaman’ı gururla temsil ettiğini belirten Bağcı, “Spor yapmanın yaşı yoktur. Nitekim Türkiye Kick Boks Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olan 38 yaşındaki sporcumuz 89 Kilogramda Büyük Erkekler kategorisinde Mustafa Han’ın başarısı buna en güzel somut bir örnek olmuştur. Ayrıca 52 Kilogramda Yıldız Erkekler Kategorisinde Seyda Emirhan Doğunç Türkiye 3’üncüsü olarak madalya almayı başarmıştır. Adıyaman’da tüm spor dallarında lisanslı ve dereceye giren sporcu sayısının artığını görüyoruz. Ben Adıyaman’ı temsil eden ve katıldıkları müsabakalarda derece elde eden antrenör ve sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Özellikle Kick Boks sporunda elde ettiğimiz başarılar ve kazandığımız madalyalar İlimizin adını tüm dünya ya duyuruyor ve bu spora gençlerimizin ilgisinin artması adına önem taşıyor. Bu başarılar çok çalışmamızın karşılığıdır. Emeği geçen antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.
38 yaşındaki Kick Boks Sporcu Mustafa Han ise, “Kick Boks Sporunu yapmak ve bu yaşta gençlerimize örnek olmak Türkiye’de derece almak ve ardından Ülkemi yurt dışında temsil etmek istiyorum. Yaklaşık 8 aylık bir süre içerisinde azimli ve kararlı bir çalışma sonucunda madalya aldığım için çok mutluyum. İnşallah bu azmim ve karanlıkla kısa bir süre içerisinde Ülkemize de Yurtdışında temsil edeceğime inanıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!