3 Yaşındaki Kızın Öldüğü Kanalın Etrafına Tel Örgü Yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

3 Yaşındaki Kızın Öldüğü Kanalın Etrafına Tel Örgü Yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 15:33

ADIYAMAN'IN SİNCİK İLÇESİNE BAĞLI SUBAŞI KÖYÜNDE SEYRAN SARIKAŞLI'NIN DÜŞEREK ÖLDÜĞÜ HES KANALININ ETRAFINA TEL ÖRGÜ YAPILIYOR.

Adıyaman’ın Sincik İlçesine bağlı Subaşı Köyünde Seyran Sarıkaşlı’nın düşerek öldüğü HES kanalının etrafına tel örgü yapılıyor.
Sincik İlçesine bağlı Subaşı Köyünde geçtiğimiz Ocak ayında 3 yaşındaki Seyran Sarıkaşlı’nın düşerek öldüğü HES kanalı, ailenin başlattığı hukuk mücadelesi neticesinde ilgili firma tarafından kanalın etrafı tel örgü yapılmaya başlandı.
Kanalın etrafında tel örgü olmadığı için kızının kanala düşerek öldüğünü söyleyen 3 yaşındaki Seyran Sarıkaşlı’nın babası Derviş Sarıkalı, "Eğer bu kanalın etrafı zamanında tel örgü yapılsaydı belki kızım şimdi yaşıyor olacaktı. Ama yapmadılar, canımızı aldılar, şimdi tel örgü yapıyorlar. Şimdi yaptıkları tel örgüyü de düzgün yapmıyorlar, sadece benim evimin yanında tel örgü yapmışlar. Benim çocuğum öldü, başka çocuklar ölmesin, benim yüreğim yandı, başka yürekler yanmasın. Buraya doğru dürüst bir tel örgü yapsınlar, benim yüreğim yandı başka yürekleri yakmasınlar. Hukuk mücadelemiz devam ediyor, ben adalete güveniyorum, hak yerini bulacaktır, çocuğumun kanı yerde kalmayacaktır" dedi.
3 yaşındaki Seyran Sarıkaşlı’nın amcası Abuzer Sarıkaşlı ise, "Bu firma köyümüze geldiği günden beri biz bu kanala karşı çıktık, evlerimizin hemen önünden geçmemesi için mücadele ettik. Ancak sesimizi duyuramadık, kanal yapılınca firma sahibine kanalın etrafını kapatmasını istedik, ancak kapatılmadı. Eğer bu kanalın etrafı zamanında kapatılsaydı belki çocuğumuz ölmezdi. Şimdi etrafını kapatıyorlar, ancak doğru dürüst bir tel örgü yapmıyorlar. Sadece evlerimizin olduğu bölgede tel örgü yapmışlar, geri kalan yerleri boş bırakmışlar. Bu kanal tarlalarımızın içerisinde geçtiği için bizler ister istemez kendimiz, çocuklarımız ve hayvanlarımız bu kanalın yanından geçmek durumundayız. Eğer kanalın etrafı komple kapatılmasa bu kanala başka çocuklarda düşer. Yetkililerden rica ediyorum bizim yüreğimiz yandı başka yürekler yanmasın, bu kanalın etrafı tamamen kapatılsın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!