Yeni Baro Başkanı Küçük projelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Baro Başkanı Küçük projelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 13:39

Yeni Baro Başkanı Küçük projelerini anlattı

Haberin Devamı

HAFTA sonunda yapılan seçimde Adana Barosu Başkanlığına seçilen Veli Küçük, yeni dönemde kadın haklarına öncelik vereceklerini belirterek "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve farkındalığın artırılması amacıyla, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları ile işbirliği yapacağız" dedi. Staj eğitim çalışmalarına toplumsal cinsiyet eşitliği konulu çalışma programları ekleneceğini vurgulayan Baro Başkanı Küçük, şöyle devam etti:

KADIN HAKLARINA ÖZEL ÖNEM

"Adli yardımda görev alan avukatlara yönelik '6284 sayılı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yasa' ile ilgili eğitim seminerleri düzenlenerek sertifika zorunluluğu getirilecektir. Şiddet mağduru kadına yeni yasa perspektifinde emniyet birimlerinde ve adliyede uygulanacak prosedür ve atılacak adımlarla ilgili broşür, afiş gibi yayınların düzenli ve aralıksız olarak dağıtımı yapılacaktır. Daha etkin düzenlenecek avukat hakları merkezindne kadın avukatların maruz kaldıkları şiddete yönelik bir birim oluşturulacaktır. Yeni adliye birasında avukatların da faydalanabileceği kreş ve bebek bakım odası yapılması konusunda etkin bir çalışma yapılacaktır."

ÜNİVERSİTEDE KADIN HAKLARI DERSİ

Veli Küçük, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Kadın Hakları' dersinin seçmeli ders olarak okutulması konusunda çalışmalar yapılacağını da kaydetti.

GENÇ BARO MECLİSİ OLUŞTURULACAK

Baro Başkanı Küçük, Baro Meclisi'nin gerçek işlevi doğrultusunda faaliyet göstermesi yönünde adımlar da atacaklarını bildirdi. Küçük, "Daha katılımcı bir Baro Meclisi oluşturmak için gerekli kararlar alınarak yönergere değişikliğe gidilecektir. Ayrıca genç avukatların mesleki sorunlarının tespiti ve çözüm yollarını birlikte değerlendireceğiz. 0-5 yaş meslek kıdemine sahip meslektaşlarımızdan 'Genç Baro Meclici' oluşturacağız" diye konuştu.

Pazar günü yapılan seçimlerde Av. Veli Küçük Demokrat Avukatlar Ğrubu adayı olarak 1214, Av. İbrahim Gazioğlu ise bağımsız grup olarak  538 oy aldı.

Salih ÜÇTEPE/ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!