Vursavuş’a “Taş Bebek” Sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Vursavuş’a “Taş Bebek” Sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 10:25

AYAMDER YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ MÜZE VE SERGİ SALONU'NU GEZERKEN GÜZEL BİR SÜRPRİZLE DE KARŞILAŞTILAR

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nün Müze ve Sergi Salonunu gezdiler.
AYAMDER üyeleri, geleneksel Türk el sanatlarını yaşatma, aslını bozmadan modernize etme, bu değerleri ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtma vizyonuyla 43 yıldır faaliyet yürüten Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nün çalışmalarının yer aldığı müze ve sergi salonunda yer alan el emeği, göz nuru eseri ilgiyle izlediler. Dernek yönetim kurulu üyesi müteahhitler, Osmanlı kadın kıyafetlerinden, padişah kaftanlarına, yörük süslemeli kıyafetlerinden, iğne oyalarına, Cumhuriyet kadını kıyafetlerinden, Osmanlı şerbet bardakları ve bardak zarflarına, Hilye-i Şerifler, cami ve saray kapılarından, Osmanlı armalarına kadar sayısız eserin bulunduğu müzeyle ilgili enstitü müdürü Meral Altınkaya’dan bilgi aldılar.
AYAMDER yönetim kurulu üyeleri, Olgunlaşma Enstitüsü Müze ve Sergi Salonu’nu gezerken bir sürprizle de karşılaştılar. Adana’nın unutulmaz sanatçıları, iş adamları, yazarlarının taştan minyatür bebeklerin bulunduğu vitrinde Mustafa Fidan Vursavuş’un, bir fotoğrafından esinlenerek çalışılmış minyatür taş bebeği görünce AYAMDER yöneticileri şaşkınlıklarını gizleyemediler. Müteahhitler, taş bebeği uzun süre inceleyip esprili yorumlar yaparken AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş ise sürpriz çalışmadan duyduğu mutluluğu dile getirip, enstitü müdürü Meral Altınkaya’ya, bu ince davranışından dolayı teşekkür etti.
ADANA’NIN TANITIMINA KATKIDA BULUNAN KİŞİLER MÜZEDE
Meral Altınkaya ise, Adana’nın gelişmesi ve tanıtımı için katkıda bulunan kişilerin taş bebeklerinin müzede sergilendiğini belirtti. AYAMDER Başkanı’nın taş bebeğini de da kentin tanıtımına olan katkısı nedeniyle sergilediklerini kaydeden Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya, "Müzemize ziyaret gerçekleştirmek isteyen herkese uzman rehberlerimiz eşliğinde hafta içi mesai saatlerinde gezebiliyorlar. Türkiye’de marka tescili, kalite belgesi ve 5 alanda patenti olan tek kurum özelliğini taşıyan enstitümüzdeki eserler, öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğrencilerimizin el emeği, göz nuru ürünleridir" dedi.
Daha sonra AYAMDER Yönetim Kurulu, Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nün Toplantı Salonunda 2015’in son olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 2015 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2016 yılında yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!