Verimli sulama sistemleri projesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Verimli sulama sistemleri projesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 11:04

Verimli sulama sistemleri projesi imzalandı

Haberin Devamı


ADANA, (DHA)- ADANA'da Güney Yüreğir Sulama Birliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı 'İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadelede Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri Eğitimi' projesini birlikte gerçekleştirecek.
Çukurova Kalkınma Ajansı'ndaki imza törenine Birlik Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Güney Yüreğir Sulama Birliği Müdürü Yunus Bülbül ve ÇKA Proje Uygulama Biriminden teknik destek uzmanı Hüseyin Saraçoğlu katıldı.
Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan,  proje kapsamında Türkiye'deki zengin yeraltı ve yerüstünün kaynaklarını koruma hassasiyeti yüksek nesiller yetiştirmek istediklerini bildirdi. Yaşanan iklim değişikliğinden Türkiye'yi olumsuz yönde etkilenmesinin beklendiğini kaydeden Beyarslan, su kaynaklarının azalması, kuraklık, çölleşme ve tarımsal üretimin azalması gibi sorunlarla şimdiden mücadele yollarının arandığını söyledi.
Projenin temel amacının Çukurova'nın en önemli ovası olan Aşağı Seyhan Ovası'nda sulamaya açılmış alanlarda tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğini artırmak olduğuna dikkat çeken Beyarslan, "Gelecek nesillerin, geçmişte yapılan yanlışlara düşmesini önlemek istiyoruz. Türkiye her açıdan zengin yer altı ve yer üstü zenginliklerini sahip, kaynaklarımızı ise bu konuda hassasiyeti yüksek nesiller koruyabilir, bunun için şimdiden tedbir almak gerekiyor" diye konuştu.
Temel önceliklerinden birinin ise doğru su kullanımını sağlamak olduğunu vurgulayan Beyarslan, basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasını ve çiftçinin su kullanımındaki hatalarını en aza indirmek ayrıca çitçilerin bu konudaki yeniliklerden haberdar edilmesini sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Birlik Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan ile ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu proje protokolünü imzaladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!