Vali Demirtaş: Demokrasi şehitlerinin isimleri, okullarda yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş: Demokrasi şehitlerinin isimleri, okullarda yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 17:00

Vali Demirtaş: Demokrasi şehitlerinin isimleri, okullarda yaşatılacak

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, darbe girişiminde hayatlarını kaybeden Adanalı demokrasi şehitlerinin isimlerinin, hazineye devredilen okullarda yaşatılacağını söyledi.
Vali Demirtaş, OHAL kararnameleriyle kapatılarak önce hazineye daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Seyhan İlçesi Sarıhuğlar Mahallesi'ndeki Özel Burç Vural İlkokulu/Ortaokulu'na Ankara Gölbaşı ilçesinde bulunan eğitim tesislerine yapılan saldırı sonucu şehit olan ve ailesi Adana'da ikamet eden polis memuru Yunus Uğur adının verileceğini açıkladı. Vali Demirtaş'ın açıklamasına göre okullara adı verilecek şehitler şunlar:
"Seyhan İlçesi 2000 Evler Mahallesi'ndeki Özel Burç Çukurova İlkokul/Ortaokulu'na 16 Temmuz Cumartesi günü İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı kışlasındaki kalkışmadaki mücadele sırasında şehit olan ve ailesi Adana'da ikamet eden piyade uzman çavuş Halit Yaşar Mine. Seyhan İlçesi 2000 Evler Mahallesi'ndeki Özel Burç Çukurova İlkokul/Ortaokulu bünyesinde bulunan ve ana sınıfı olarak kullanılan ek binaya, Ankara Gölbaşı ilçesinde bulunan eğitim tesislerine yapılan saldırı sonucu şehit olan ve ailesi Adana'da ikamet eden polis memuru Sevda Güngör. Ceyhan İlçesi'nde bulunan Özel Ceyhan Burç İlkokulu/Ortaokulu binasında açılacak olan Anadolu Lisesi'ne Ankara Gölbaşı ilçesinde bulunan eğitim tesislerine yapılan saldırı sonucu şehit olan ve ailesi Adana'da ikamet eden komiser Zeynep Sağır. Seyhan İlçesi Sarıhuğlar Mahallesi'nde bulunan Özel Burç Vural Fen Lisesi Binası'nda açılacak olan spor lisesine Ankara Gölbaşı ilçesinde bulunan eğitim tesislerine yapılan saldırı sonucu şehit olan ve aileleri Adana'da ikamet eden polis memurları ikiz kardeşler Ahmet Oruç ve Mehmet Oruç."
Vali Demirtaş, açıklamasında, FETÖ/PDY ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!