Ünüvar: "AK Parti, Milletin Gönlüne Girmiştir"

Güncelleme Tarihi:

Ünüvar: AK Parti, Milletin Gönlüne Girmiştir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 11:10

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. NECDET ÜNÜVAR.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, gönüllere girmeden sandıktan çıkmanın mümkün olmadığını belirterek, "AK Parti, milletin gönlüne girmiştir" dedi.
Ünüvar, seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, seçimin kazasız, belasız, sakin bir ortamda geçmesinin, en az sonuçlar kadar kendilerini memnun ettiğini belirtti.
Türkiye’nin demokratik olgunluk içerisinde seçimini yaptığını vurgulayan Ünüvar, 1 Kasım’da milletin ve demokrasinin kazandığını ifade etti.
Ünüvar, seçimin hiçbir tartışmaya mahal vermeksizin sonuçlandığına dikkat çekerek, seçim güvenliğine yönelik tehditlere rağmen özveriyle görev yapan güvenlik güçlerine teşekkür etti.
"Bizim ulaşılacak çok hedefimiz var" diyen Ünüvar, "Daha gidecek çok yolumuz var. Azmimiz var, heyecanımız var. Bu azim ve heyecanın altında da millete hizmet etme arzusu yatıyor. Dolayısıyla bizim çok çalışmamız lazım" diye konuştu.
Siyasetin uzaktan kumandayla yapılabilen bir iş olmadığını belirten Ünüvar, şunları söyledi:
"Mutlaka vatandaşla temasınız olmalı. Siyaset yerinde görerek yapılan bir iştir. Taziye olduğu zaman gideceksin, düğün olduğu zaman gideceksin. Yani vatandaşın ayağına, köyüne, evine gideceksin. Vatandaşın ne şartlarda yaşadığını yerinde göreceksin ki vatandaş sana derdini rahatlıkla anlatabilsin. Biz de bu yüzden çok fazla geziyoruz, dolaşıyoruz. Gezerken de karşımıza çıkan problemleri çözüyoruz. Biz seçim dönemindeki gezileri sadece oy almak anlamında değerlendirmiyoruz."
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, siyasetçinin iki önemli görevinin bulunduğunu; bunlardan birinin iş yapmak, diğerinin ise gönül yapmak olduğunu dile getirerek, "İş yapmanın karşılığı oy almaktır, gönül yapmanın karşılığı ise gönül almaktır. Gönüllere girmeden sandıktan çıkmak mümkün değildir. AK Parti 11. seçiminde de ezici bir sonuçla kazandı. Bir parti art arda 11 seçimi kazanıyorsa, millet kaşına gözüne bakarak oy vermiyordur. Demek ki AK Parti milletin gönlüne girmiş. Milletin gönlüne girerseniz sandıktan çıkarsınız. O yüzden biz de gönüllere girmek için çok çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz, devam da edeceğiz" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE’DE KUTUPLAŞMA YOKTUR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim gecesi yaptığı konuşmalardaki yapıcı üsluba da dikkat çeken Ünüvar, şöyle devam etti:
"Bu üslup, Türkiye’nin özlediği bir üslup. Başarı tevazu ile süslenirse güzeldir. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ’siyasette başarıyla tevazuyu bir arada götürürsek kalıcı işler yapabiliriz’ mesajı çok önemliydi. Yapıcı mesajlar çok önemliydi. ’Seçimi kazandık, ama biz herkesi kucaklayacağız, herkese hitap edeceğiz’ mesajı çok önemliydi."
Adana’da yıllardır Türkler’in, Kürtler’in, Araplar’ın birbirleriyle kardeşçe yaşadığını, ancak farklı partilere oy verdiğini ifade eden Ünüvar, "Türkiye’de şöyle yanlış bir anlayış var, farklı partilere oy verildiğinde ’kutuplaşma var’ deniliyor. Farklılaşmayı kutuplaşmayla bir tutmamak lazım. Biz sonuçta aynı toprağı paylaşıyoruz. Türkiye’de kutuplaşma yoktur. Biz insanları kategorik bir sınıflandırmaya tabi tutmuyoruz. Biz bu ülkede yaşamayı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı kendisine şeref addeden herkesi kardeş olarak görüyoruz. Bize oy versin veya vermesin. AK Parti bunu hep yapıyor ama birileri kutuplaştırmaya çalışıyor. Seçim günü bir gazete birinci sayfasına bir beyin fotoğrafı koyarak, ’sandığa giderken beyninizi yanınıza almayı unutmayın’ dedi, vatandaş da buna kalbiyle cevap verdi. Türkiye’yi kutuplaştırmak isteyen cenahlar var, ama onlar asla başarılı olamayacaklar. Açık ve net. İnşallah biz icraatlarımızla bunu göstereceğiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!