Sözlü'den 'yerli otomobil' mesajları

Güncelleme Tarihi:

Sözlüden yerli otomobil mesajları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 12:40

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, otomotiv sektöründe yerli üretimin gönülden desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sözlü, lüks otomobil, minibüs ve otobüslerin iç tasarımında ödüller kazanan işadamı Erbakan Malkoç'u makamında ağırladı. Sözlü, otomobil sektöründe yerli üretime yönelik çalışmaları nedeniyle Erbakan Malkoç'u kutlayayarak "İş makinesi, kamyon ve otobüs filomuzu güçlendirirken, yerli imalat oranı en yüksek markalar arasında rekabet tesis ediyoruz. Otomotiv sektöründe yerli üretimin gönülden desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. Adana'da otomotiv sektöründe ciddi yatırım yapan firmalar bulunduğunu ve yan sanayinin geliştiğini aktaran Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği ve dünya pazarlarında Türk malının değerinin artması, yerli firmalarımızın büyümesini sağlamak için şuurlu tercihler yapmalıyız. Nitelikli, kaliteli, Avrupa Birliği ve dünya standartlarında üretilmiş ürünleri tüketmeli, kullanmalıyız. Bu manada da milliyetçilik yapıyoruz. Yerli üretimi, yerli teknolojiyi ve inovasyonu yükseltme noktasında sorumluluğa sahip olmamız ve böyle bir şuura ortaya koymamız gerekiyor."

Türk malı otomobil üretme noktasında yatırımların gerçekleşmesi için otomotiv sektörüne hukuki düzenlemelerin yanında 'gönülden' destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Sözlü "Yerli arabamız var, ama markamız yok. Oysa Türkiye bir ürünü tek başına marka getirebilecek güce sahip" diye konuştu.

Dizayn Tasarım şirketinin sahibi Erbakan Malkoç da bir grup Adanalı iş adamıyla birlikte gerçekleştirdiği ziyarette çalışmaları hakkında bilgi verdi. Malkoç, Almanya, Rusya ve Körfez ülkelerinden getirilen lüks otomobil, minibüs ve otobüslerin iç tasarımını gerçekleştirip, ortalama dört misli fiyatla ihraç ettiklerini anlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!