Sözlü, Olgunlaşma müzesini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Sözlü, Olgunlaşma müzesini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 13:10

Sözlü, Olgunlaşma müzesini gezdi

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 44 yıldır geleneksel Türk kültürü ve el sanatlarını yaşatan Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün Müze ve Sergi Salonu'nu ziyaret etti.
Özel ışıklandırılan vitrinlerdeki eserleri inceleyen Başkan Sözlü, Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya, öğretmen ve kursiyerleri kutladı. Sözlü'ye bilgi veren Enstitü Müdürü Altınkaya, müzede Osmanlı kadın kıyafetleri, padişah kaftanları, Yörük süslemeli kıyafetler, Karatepe dokumaları, iğne oyaları, Cumhuriyet kadını kıyafetleri, Kat'ı sanatı, padişah sorguçları, Osmanlı şerbet bardakları, kahve fincan zarfları, padişahların kullandığı tespihler ve Adana'yı simgeleyen taş bebekler gibi çok sayıda ürün sergilendiğini anlattı. Altınkay; Karatepe, Puduhepa ve Yörük süslemeleri ile hazırlanan özgün eserlerin ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yaklaşık 20 ülkede Türkiye'yi ve doğal olarak Adana'yı başarıyla teslim ettiğini vurguladı. Meral Altınkaya, ziyaret anısına Başkan Sözlü'ye bolluk ve bereketi simgeleyen motiflerle bezenmiş bir tespih armağan etti.
Müze defterini imzalayan Başkan Sözlü de Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün Türk milli kültürünün, geleneksel süsleme sanatının yaşatılması ve gelecek zamanlara ulaştırılması için çalışmalar yürüttüğünü vurgulayarak şunları kaydetti:
"Bu eşsiz çalışmalar, milletimizin güzel sanatlarda, tarihin süzgecinden geçerek, zamanımıza kadar ulaşan ana temalarımızı da yaşatma azmindedir. Sergilenen eserlerde milletimizin zarif, ince ve zevkli ruhunun yansımasını gördüm. Böylesine ince bir sanatı ortaya koyabilen Türk Milleti'nden olmanın gururunu hissettim. Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün yöneticilerini, öğretmenlerini, usta öğreticilerini ve kursiyerlerini bütün kalbimle tebrik ediyorum."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!