Saygılı: Gençler kök hücre bağışlıyor hayat kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

Saygılı: Gençler kök hücre bağışlıyor hayat kurtarıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 14:19

Saygılı: Gençler kök hücre bağışlıyor hayat kurtarıyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - TÜRK Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, donör sayısının yetersiz olması nedeniyle çoğu hastanın hayata tutunamadığını belirterek, Adanalıları kök hücre bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Adanalı ünlü sanatçı Haluk Levent'in genel başkanlığını yürüttüğü Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) Adana İl Temsilciliği, Kızılay Adana Şubesi'nin kök hücre bağışı kampanyasına destek verdi. Proje kapsamında Türk Kızılay Adana Şubesi ile işbirliği yapan AHBAP yönetimi ve gönüllüleri, Gençlik Meydanı'nda kurulan bağış çadırında kök hücre nakline ihtiyaç duyan hastalar umut olmak için kan örneği verdi. Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, AHBAP Platformu Adana İl Temsilcisi Özay Ünal, Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir'in katıldığı ve aşırı ilgi nedeniyle belirlenenden uzun süren etkinlikte 220 gönüllü kök hücre bağışında bulundu.
 HAYAT KURTARMAYA GELDİK
AHBAP Platformu Adana İl Temsilcisi Özay Ünal, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kızılay'la son derece önemli bir iş birliğine imza attıklarını söyledi. Ünal, "Amacımız insanlara destek olmak. Bunun için birlik oluyoruz ve bugün de kök hücremizle hayat kurtarmaya geldik. Biz, paylaştıkça güzel şeylerin arttığına inanıyoruz. Umarız ki birilerine umut oluruz. Türk Kızılayı ekibine çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
SADECE 5 DAKİKANIZI AYIRIN
Günümüzde kök hücrenin lösemi, kalp-damar, akciğer, sinir sistemi, şeker ve işitme kaybı gibi pek çok hastalığın tedavisinde sıkça kullanılmaya başladığını belirten Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise projenin hastalara umut olacağını söyledi.
Türkiye'de çoğu zaman donör sayısının yetersiz olması nedeniyle hastaların zorlandığını dile getiren Saygılı, "Bu yüzden de çoğu insan hayata tutunamıyor. Oysa ömrünüzün sadece 5 dakikasını ayırıp, kök hücre örneği vererek bir hayat kurtarabilirsiniz" diye konuştu.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!