Sanayi üssü daha da büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Sanayi üssü daha da büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 10:06

Sanayi üssü daha da büyüyor

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)- ADANA'da 407 firma ve 35 bin çalışanıyla Çukurova Bölgesi'nin 'sanayi üssü' olarak tanımlanan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), yüzde 99.4'lük doluluk oranına ulaştı. Yılda 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren AOSB'nin 16 milyon metrekarelik kurulu alanına, 1 milyon metrekarelik yeni alan eklenmesi için çalışma başlatıldı.
Plastikten kimyaya, gıdadan tekstile kadar çok sayıda sektörde yüzlerce firmanın üretim yaptığı AOSB'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Türkiye'nin en büyük 10 organize sanayi bölgesi arasında yer aldıklarını söyledi. Elektrik ve doğalgaz tüketimi sürekli artarken üretimin de yükseldiğini belirten Sütçü, katma değeri yüksek ürünlere yöneldiklerini vurguladı. İstihdam ve ihracat önceliğiyle çalıştıklarını anlatan Sütçü, "AOSB'de istihdamı artıracak, işsizlik sorunu çözecek emek yoğun işletmelerin kurulmasını istiyoruz. Türkiye'nin ihracat rakamlarını yükseltirken, ithalat rakamlarını ise düşürmesini istiyoruz" dedi.
'ÜRETİM VE İSTİHDAM ÇOĞALACAK'
Mevcut 407 firmayla AOSB'nin yıllık ortalama 1 milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdiğini aktaran Sütçü, şöyle konuştu:
"Yeni tahsis alanımızdaki yatırımlar tamamlanınca firma sayımız 500'e, mevcut 35 bin kişilik istihdam da en az 50 bine ulaşacak. Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısıyız. Adana ayrıca, Suriye ve Irak'taki kriz bittikten sonra bu ülkeleri besleyecek ilk şehir. AOSB, Türkiye'nin Afrika ülkelerine açılan kapılarından biri. Yüzünü Avrupa ülkelerine dönmüş ve ihracatının büyük bir bölümünü Avrupa'ya yapıyoruz. Bizi, bölgedeki diğer OSB'lerden ayıran en büyük özelliğimiz ABD ve Avrupa üzerine yoğunlaşmış olan ihracatımızdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!